Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΑ «ΑΡΝΗΤΙΚΑ» ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Απόψεις

Ο καλύτερος μάνατζερ του Μητσοτάκη, ο Ερντογάν!

  • Προβολή μεγαλύτερης εικόνας
12/07/2022 16:01|ΑπόψειςΓιώργος Κοντονής

«Ελπίζω ότι οι Έλληνες, δια της δημοκρατικής οδού, θα δώσουν το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στην κυβέρνησή τους, η οποία τους ζητά περιπέτειες που θα καταλήξουν σε καταστροφή γι’ αυτούς».

Αυτό δήλωσε τις προάλλες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Όχι, δεν θα πω αυτό που ισχυρίζονται πολλοί, πως ο Τούρκος ξεπέρασε κάθε όριο και έφθασε στο σημείο να μας υποδεικνύει «τι κόμμα και ποιον να…ψηφίσουμε για πρωθυπουργό»! Μπορεί οι δηλώσεις του Ερντογάν να δείχνουν και να είναι εμπρηστικές, όμως, εάν το…καλοσκεφτείς, έχουν και παίρνουν μια άλλη διάσταση.

Και τίθεται το ερώτημα, αν όχι από όλους, αλλά από τους περισσότερους: «Μπορεί ο Ερντογάν να επηρεάσει τις ελληνικές εκλογές;». Και η απάντηση έρχεται από όλους με μια φωνή. «Όχι»! Εκείνο που κάνουν οι Τούρκοι είναι να αγωνίζονται και να αναζητούν έστω και μια μικρή χαραμάδα ώστε να μπουν στα εσωτερικά της χώρας μας! Βλέπετε η Ελλάδα και ο Μητσοτάκης τούς ενοχλούν και τους έχουν κάνει να…χάσουν τον ύπνο τους! Έτσι στήνουν παγίδες στις οποίες όμως πέφτουν οι ίδιοι.  Ναι, η στάση αυτή του «σουλτάνου» είναι απαράδεκτη. Είναι δυνατόν οι Έλληνες να λάβουν στα σοβαρά τη…σύσταση του Ερντογάν «μην ψηφίσετε τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη και άρα ψηφίστε τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το δεύτερο κόμμα σε εκλογική δύναμη ή το ΠΑΣΟΚ, ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα…»; Όχι βέβαια. Μάλιστα οι Έλληνες χαμογέλασαν με ειρωνεία και φυσικά αντιμετώπισαν με «καθολική απαξίωση» τις δηλώσεις αυτές. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν πήραν θέση τουλάχιστον μέχρι και αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Βέβαια, θα πει κάποιος, αυτό συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει!

Και με την ευκαιρία να θυμίσω πως ο Τσίπρας«έχει προβληθεί στα τουρκικά ΜΜΕ στο πρόσφατο παρελθόν για την απόφασή του να μην ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό…». Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ «παραβίασε την αρχή του “ναι” που ακολουθούσε η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι καταψήφιζε τον προϋπολογισμό»! Εκείνο που τα τουρκικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα) προέβαλαν περισσότερο ήταν πέντε λέξεις που ο πρώην πρωθυπουργός είπε στη Βουλή. «Γιατί εξοπλιζόμαστε, μήπως είμαστε υπερδύναμη;». Ε, λοιπόν, αυτό προβλήθηκε και προβάλλεται ακόμη. Μάλιστα οι Τούρκοι συνάδελφοι κάνουν μόνο θετικά σχόλια. Να υπογραμμίσω πως από τους Τούρκους γίνεται αναφορά στον Τσίπρα, ο οποίος καταψήφισε και τη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών! Η συμφωνία αυτή «προβλέπει την ανάπτυξη των βάσεων στην Ελλάδα». Και ήταν κάτι που είχε και έχει ενοχλήσει πολύ την Τουρκία.

Προσωπικά πιστεύω πως η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα που μπαίνουνε στην τελική ευθεία των εκλογών, δεν χρειάζεται να προσλάβουν κάποιον μάνατζερ για την προβολή τους. Την έκανε με τον καλύτερο, με τον ιδανικότερο τρόπο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με εκείνη την απαράδεκτη σύσταση- πρόταση «μην ψηφίσετε τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη»! Και ακόμη η καθημερινή αναφορά του Ερντογάν στον Μητσοτάκη, έστω και αρνητικά, όπως «Μητσοτάκης γιοκ» και το «Δεν θα του ξαναμιλήσω πια»! Όλες αυτές οι ατάκες του Ερντογάν φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο ελληνικός λαός, που δεν…γουστάρει τέτοιες προτάσεις που τον εξευτελίζουν, γνωρίζει τι θα κάνει. Ξέρει καλά ποιος είναι ο κατάλληλος να γίνει πρωθυπουργός. Και ποια κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και, φυσικά, ο λαός μας βλέπει και καταλαβαίνει με ποιον πρωθυπουργό ο Ερντογάν τα βρήκε…μπαστούνια και φοβάται! Η εποχή που ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ό,τι ήθελε πέρασε, και μάλιστα ανεπιστρεπτί. Όσο πιο γρήγορα ο Ερντογάν το καταλάβει, τόσο το καλύτερο…

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου