ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

ALPHAFREEPRESS.GR / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λίγκα: Απογοήτευση με το «καλημέρα» 

Σούπερ Λίγκα: Οι απολύσεις των προπονητών σε μια… στραβή είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο! Πουθενά άλλου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο

Φαίνεται πως η φετινή Σούπερ Λίγκα θα είναι γεμάτη εκπλήξεις! Αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από τους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος! Και δεν είχαμε μόνο εκπλήξεις σε αποτελέσματα, αλλά και σε απολύσεις προπονητών! Την αρχή έκανε ο Βόλος, ο οποίος με την πρώτη απώλεια βαθμών στην ισοπαλία με τον Αστέρα 3-3 στο Πανθεσσαλικό απέλυσε τον Γάλλο προπονητή τον Οσβάλντ Τανσό! Και να φανταστείτε ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς! Και ο Γάλλος δεν πρόλαβε να κάνει ούτε… δηλώσεις. Και ναι υπήρξε η πιο γρήγορη απόλυση στη Σούπερ Λίγκα! Στη θέση του Γάλλου η ΠΑΕ Βόλος τοποθέτησε τον Έλληνα Κώστα Μπράτσο! Να τονίσω πως ο 45χρονος Έλληνας τεχνικός είχε κληθεί να αντικαταστήσει και πέρυσι τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Να σας θυμίσω πως το πρωτάθλημα ήταν στα μέσα της σεζόν και ο Μπράτσος σε 22 αγώνες είχε φέρει έξι νίκες. Έκανε εννέα ισοπαλίες. Και ηττήθηκε σε επτά παιχνίδια! Εφέτος ο Έλληνας τεχνικός με το που πάτησε το πόδι του στο γήπεδο έφερε γούρι στην ομάδα του, η οποία νίκησε εκτός έδρας, στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη, την ΑΕΚ με 1-0! Ο Μπράτσος είχε κερδίσει και πέρυσι την ΑΕΚ με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται

Και οι εκπλήξεις με τις απολύσεις των προπονητών δεν σταμάτησαν στην πρώτη ημέρα! Συνεχίστηκαν. Μετά την βαριά ήττα του Άρη στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 3-1, η ΠΑΕ της κιτρινόμαυρης ομάδας απέλυσε τον Χερμάν Μπούργος, που είχε προσλάβει πριν από κάποιους μήνες μετά… «βαΐων και κλάδων»! Έτσι ο προπονητής στον οποίο ο Άρης είχε ακουμπήσει όλες του τις ελπίδες για μια καλύτερη πορεία, πήρε τις βαλίτσες του και επέστρεψε στην πατρίδα του! Για να δούμε τώρα στην τρίτη αγωνιστική ποιος έχει σειρά; Κάποιοι μάλιστα λένε πως ο τάδε ή ο δείνα δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου! Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως οι απολύσεις των προπονητών σε μια… στραβή είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο! Πουθενά άλλου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Η δυναμικότητα των ομάδων

Όσον αφορά την δυναμικότητα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, οι πρώτες διαπιστώσεις δεν είναι καθόλου καλές! Τόσο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στην Ευρώπη μετέχοντας στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, όσο η ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ και ο Άρης παίζουν από μέτριο έως κακό ποδόσφαιρο! Από το γενικό αυτό κακό ξεφεύγει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει δυο δύσκολα εμπόδια και να φιγουράρει στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά τις όποιες δυσκολίες έφυγε με το τρίποντο! Όλες ή σχεδόν όλες οι ομάδες όπως απέδειξαν με τα πρώτα παιχνίδια ότι θέλουν πολλή δουλειά ακόμη! Μπορεί και στους δυο αγώνες να είχαν κατοχή μπάλας πάνω από 72%, δεν κατάφεραν όμως να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των αντιπάλων τους και άφησαν πολύτιμους βαθμούς! Δεν έχει καμία σημασία η κατοχή μπάλας! Το μόνο που μετράει είναι το γκολ!

 

Η διαιτησία

Αλλά δεν διαπιστώθηκε καμία πρόοδος και στη διαιτησία! Μάλιστα οι διαιτητές αλλά και οι διαιτητές VAR είχαν απόδοση από μέτρια έως κακή! Έτσι και οι διαιτητές θέλουν πολλή δουλειά. Γιατί διαφορετικά θα καλούμε ξένους ακόμη και για τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας 2! Πρέπει όμως να προσθέσω πως οι ονομαζόμενες «μικρές» ομάδες εφέτος είναι πολύ υπολογίσιμες. Και βέβαια είναι εκείνες που ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρουν με τις «μεγάλες» ομάδες, θα αναδείξουν τον νέο πρωταθλητή!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου