ΑΝΤΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ



ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΡΑΦΗ
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     Όταν πριν λίγο ο συνάδελφος Νίκος Λούρδας τον βλέπουμε τα Σαββατοκύριακα να μας ενημερώνει ΑΨΟΓΑ για τα αθλητικα τεκταινόμενα στην χώρα μας και όχι μόνο και από τα στελέχη του πρώτου των πρώτων και μόνιμου πρωταθλητή Τσάμπιονς Λιγκ στην ενημέρωση και αδελφικού μου φίλου Γιώργου Αυτιά (ΣΚΑΙ 05.30 έως 10.00 κάθε Σαββατοκύριακα) με πληροφόρησε πως έφυγε σήμερα (13 Οκτωβρίου 2022) από κοντά μας ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδος ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ, τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα. Και όλα όσα ζήσαμε τότε πέρασαν από μπροστά μου όπως μια κινηματογραφική ταινία.
      Ήταν πολύ φίλος μου ο Σταύρος Σαράφης όπως και ο κολλητός του (και δικός μου) Γιώργος Κούδας.   
Ο Σταύρος έφυγε για το μεγάλο και χωρίς επιστροφή ταξίδι σήμερα (πριν λιγες ώρες) σε ηλικία 72 ετών. Ο Σαράφης έδωσε σκληρή μάχη στο ΑΧΕΠΑ και στην αρχή φάνηκε πως την κέρδισε. Όμως ο ύπουλος εχθρός τα κατάφερε και τον κέρδισε στην…παράταση με σκληρό και άδικο πέναλτυ!
       Ο Σταύρος Σαράφης που έγραψε χρυσή ιστορία στον ΠΑΟΚ, ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 136 τέρματα και τέταρτος σε συμμετοχές με 358 στο δικέφαλο της Θεσσαλονίκης! «Ο Σαράφης ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναγέννηση Επανομής, σε εφηβική ηλικία. Στις 23 Νοεμβρίου 1966, όταν συμπλήρωσε τα 16 του χρόνια, κλήθηκε για αγώνα της Ελληνικής Προεθνικής Ομάδας των Νέων.[2] Το καλοκαίρι του 1967 σε ηλικία 17 ετών αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον οποίο έμεινε μέχρι το 1981 όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα την περίοδο 1975-76 και 2 κύπελλα Ελλάδας (1971-72 και 1973-74)» γράφει και διαβάζουμε σε μια από τις σελίδες της ιστορίας του!
        Αντίο ΚΑΙΣΑΡΑ 
Γιώργος Κοντονής
      Σημ. Συντ. Σήμερα θα πω κάποια πράγματα 
      στην εκπομπή μου ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ 
      (Ellada 94,3 FM Elladafm Elladafm) για τον
      αείμνηστο Σταυρό Σαράφη τον ΓΙΓΑΝΤΑ του
      Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
      ΓΑΚ

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου