Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ!



ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
      Είναι αλήθεια.
      Ο ναύαρχος Ιωάννης Εγκολφόπουλος που ήταν σήμερα καλεσμένος στον Ellada 94,3 FM και στην  εκπομπή ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ, αποκάλυψε ΟΛΑ όσα έγιναν εκείνες τις ώρες στα ΙΜΙΑ.
      Μίλησε για γεγονότα.
      Για αποφάσεις που δεν παρθήκαν.
      Για εντολές που δεν δόθηκαν.
      Και φυσικά για ταπεινωτική «ήττα» από τους Τούρκους! Και μάλιστα την ώρα «που τους είχαμε»! Και που φυσικά «θα έκαναν να σηκώσουν κεφάλι μετά από εκατό και πλέον χρόνια…»!
       Είναι αλήθεια.
       Ο ναύαρχος Ιωάννης Εγκολφόπουλος που ήταν σε απόσταση αναπνοής από τα ΙΜΙΑ και που περίμενε ένα νεύμα από την πολιτική ηγεσία για να βυθίσει οποίο από τα Τουρκικά πλοία ήταν κοντά του, με φωνή που δείχνει ακόμη και σήμερα θέληση για την νίκη, κατέληξε. «Για όλα αυτά τεράστια είναι η ευθύνη της τότε πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, η οποία στην κρίσιμη ώρα και στιγμή έκανε πίσω και χάσαμε την μεγάλη την πολύ μεγάλη ευκαιρία να στείλουμε στον…πάτο της θάλασσας του Αιγαίου τα πολεμικά καράβια των Τούρκων»!
       Και δεν τελειώσαμε. 
       Σε μια ακόμη προσεχή εκπομπή μας, ο ναύαρχος Εγκολφόπουλος θα αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία και άγνωστες λεπτομέρειες εκείνων των ωρών στα Ίμια!
       Σήμερα από την εκπομπή στον Elladafm Hellasfm μεταδόθηκε και η αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη που είχα πάρει λίγο καιρό μετά τα ΙΜΙΑ πριν από 27 χρόνια από τον πατέρα του ΗΡΩΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ, τον αείμνηστο Αντώνη Βλαχάκο, ο οποίος είπε πως «όσα παιδιά κι’αν είχα θα τα θυσίαζα για την Ελλάδα»!
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου