Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ



ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ 
      Ο Μακαριοτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο κ. Ιερώνυμος, διόρισε Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο στην Αρχιεπισκοποη Αθηνών, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη τον π. Ιάκωβο Ανδριόπουλο, ο οποίος μέχρι και χθες ήταν ο προϊστάμενος στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Χαλκηδόνα. Ο π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος είναι χειροτονία του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ! 
      Πρέπει να πω πως με τον παππού του νέου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών του π. Ιακώβου είμαστε  συμμαθητές  στο τότε Γυμνάσιο στους Αγίους Αναργύρους. Μάλιστα καθόμαστε στο ίδιο θρανίο!
Και αυτό μου το θύμισε ο ιδιος ο π. Ιάκωβος όταν τον πρωτογνώρισα στο γραφείο του Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ. Και ομολογώ η χαρά μου ήταν μεγάλη όπως και η συγκίνηση μου.
       Δυο λόγια για τον νέο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο στην Αρχιερατική Αθηνών τον π. Ιάκωβο Ανδριόπουλο.    
       Γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. Και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Hohenstaufen Gymnasium και στο Kaiserslautern της Γερμανίας.
       Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο της Exeter με αντικείμενο τον «Εθνοφυλετισμό» και «Το Πρόσωπο του Πρόσφυγα».
       Μιλάει την αγγλική και ελληνική γλώσσα ως μητρικές γλώσσες, και επιπλέον μιλάει ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά.
       Έχει ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα.
       Η χαρά μου για την απόφαση αυτή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου είναι πολύ μεγάλη. Και ενώνω την φωνή μου με την φωνή όλων και αναφωνώ.
ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου