ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΙΤ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…



ALPHAFREEPRESS.GR / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μια σπίθα αρκεί για να τα τινάξει όλα στον αέρα!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Ζαχάρης |
22.03.2023 | 09:04

Τα πράγματα χειροτέρεψαν στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όπου οι διαιτησίες έφεραν τα πάνω κάτω!

Τα…φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών δυστυχώς συνεχίζονται και τα βλέπουμε σε κάθε αγωνιστική, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα! Είναι μάλιστα γεγονός και δεν αμφισβητείται από κανέναν, πως τα πράγματα από Σαββατοκύριακο σε Σαββατοκύριακο πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο!

Τα πράγματα χειροτέρεψαν στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όπου οι διαιτησίες έφεραν τα πάνω κάτω! Υπήρξαν παιχνίδια που από τα…φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος! Έτσι τα παράπονα των ομάδων άρχισαν να γίνονται πιο έντονα. Ύστερα μάλιστα από τα πολλά παράπονα από τα σφυρίγματα στα ντέρμπυ ΑΕΚ-Παναθηναϊκού (0-0) και Άρη-ΠΑΟΚ (1-2) και για να μην… ξεφύγει η κατάσταση, ο πρόεδρος της Λίγκας Ευάγγελος Μαρινάκης έχοντας μαζί του και την απόφαση των έξι που συμφώνησαν «τα παιχνίδια των πλέι οφ να διευθύνουν διαιτητές κατηγορίας ΕΛΙΤ από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης» επισκέφτηκε την ΕΠΟ και έθεσε ωμά το πρόβλημα με τα παράπονα των ομάδων στον πρόεδρο της Παναγιώτη Μπαλτάκο. Ζήτησε μάλιστα η Λίγκα να αναλάβει «το κάλεσμα των διαιτητών»!

Γιώργος Κοντονής
γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Βέβαια υπήρξαν και από τις δυο πλευρές ανακοινώσεις αφήνοντας αιχμές για ευθύνες με αποτέλεσμα οι παθογένειες πολλών ετών να βγουν στη δημοσιότητα! Προσωπικά πιστεύω πως η Λίγκα πρέπει να αναλάβει τα του οίκου της! Τις ευθύνες της. Και συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση που πήραν, αν όχι όλα, τα περισσότερα μέλη (στα πλέι οφ είχαμε ομοφωνία!) να σφυρίζουν τους αγώνες τους διαιτητές από το πάνω πάνω ράφι! Όσον αφορά τα παιχνίδια των πλέι οφ που όλα είναι ντέρμπυ συμφωνήθηκε να τα διευθύνουν διαιτητές κατηγορίας ΕΛΙΤ. Εκεί που μια ή δυο ΠΑΕ διαφωνούν είναι «στο ποιος θα είναι ο υπεύθυνος στο κάλεσμα»! Λύση και σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει.

Για να μην έχουν λοιπόν παράπονα οι έξι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και μια θέση στα άλλα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ας ορίσουν έναν εκπρόσωπο τους, ώστε από κοινού να γίνεται η πρόσκληση των διαιτητών. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχουν πιστεύω παράπονα και ψίθυροι! Δεν μπορώ όμως να καταλάβω «γιατί η Σούπερ Λίγκα που διοργανώνει κάθε χρόνο με άψογο τρόπο το πρωτάθλημα, να μην έχει την ευθύνη του ορισμού και των διαιτητών;»! Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν συμβαίνει αυτό. Άλλος να διοργανώνει το πρωτάθλημα και άλλος να καλεί τους διαιτητές!

Η Λίγκα και για να μην υπάρχουν παράπονα, όπως εκφράστηκαν από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ (εδώ αναγκάστηκε η ΚΕΔ να ζητήσει συγγνώμη από τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης!) τον Παναθηναϊκό και τον Άρη, θα πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη για τα του οίκου της»! Διαφορετικά και επειδή ΟΛΟΙ θα έχουν παράπονα, δύσκολα θα τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα! «Αρκεί μια σπίθα για να το ανατινάξει στον αέρα», όπως ισχυρίζονται οι καλώς γνωρίζοντες και πρόσωπα και πράγματα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου