ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ!



ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 
      Με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ και στον πρόεδρο της, ο Ευάγγελος Μαρινάκης προεδρος της Σούπερ Λιγκας που χρηματοδοτεί την ΕΠΟ και ιδιοκτήτης και προεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού αναφέρεται στα…κατορθώματα και τις πάμπολλες παρατυπίες που επισύρουν ακόμη και την προσφυγή στα ποινικά δικαστήρια, αναφέρεται στους διαιτητές των αγώνων των πλέι οφ και στο ντέρμπυ της Κυριακής ΑΕΚ Ολυμπιακός τονίζοντας πως πρέπει να είναι διαιτητές από την ελίτ της Ευρώπης και όχι κάποιοι φθηνοί και παρατρεχάμενοι της Μπαλταικής ΕΠΟ και της ΚΕΔ.  
       Χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης για τους διαιτητές τονίζει.
      «…Ως προς το θέμα 26 («Αμοιβές Διαιτητών») και αυτό εισάγεται χωρίς τεκμηρίωση. Θα μας ζητήσετε πάλι κάποια αύξηση για τα Μέλη της ΚΕΔ που τόσο «λαμπρό» έργο παράγουν; Δράττομαι της ευκαιρίας και καθώς αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πριν την ολοκλήρωση της Κανονικής Διάρκειας του Πρωταθλήματος και την έναρξη των play off και play out, να τονίσω για άλλη μια φορά τα κάτωθι τα οποία ως Πρόεδρος της Superleague 1 θεωρώ αυτονόητα και που εσείς ως Πρόεδρος της ΕΠΟ είστε υποχρεωμένος να διασφαλίσετε. Εξάλλου ο κ. Μπένετ που θα έπρεπε να τα ακούσει παραμένει «άφαντος» μήνες τώρα: ακόμα περιμένουμε πότε θα δεχθεί να συναντηθεί με την Superleague 1 για να συζητήσουμε ποιες είναι οι σκέψεις του για το μέλλον της Διαιτησίας στην Ελλάδα και πως βλέπει το ρόλο του ως επικεφαλής της Κ.Ε.Δ., όπως επίσης και να μας ενημερώσει λεπτομερώς αναφορικά με τις επικοινωνίες του με τις αλλοδαπές Ομοσπονδίες στην αναζήτηση των top class ευρωπαϊκού επιπέδου διαιτητών που ΠΑΕ της Superleague 1 κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει, για να εισπράξουν εις απάντηση την απόλυτη σιωπή.
Επισημαίνω :
Όλοι οι αγώνες των play off του πρωταθλήματος θα πρέπει να διευθυνθούν από αλλοδαπούς Διαιτητές. Ιδιαιτέρως δε στους αγώνες μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος θα πρέπει να οριστούν Διαιτητές από την κατηγορία UEFA Elite. Οι δικαιολογίες περί του δήθεν κόστους μετάκλησης των Διαιτητών αυτών είναι αστείες: οι ομάδες όλες έχουν αποδεχθεί να επιβαρυνθούν με το κόστος Διαιτητών που διασφαλίζουν το κύρος του πρωταθλήματος. Περιττό να πω ότι διαιτητής UEFA Elite θα πρέπει να τοποθετηθεί και στον αγώνα της προσεχούς Κυριακής, 12.03.2023, μεταξύ των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον οποίο θα διαμορφωθούν οι συνθήκες εισόδου των ομάδων στα play-off. Οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά ναρκοθέτηση του πρωταθλήματος.
Ακόμα και στους καθοριστικής βαθμολογικής σημασίας αγώνες των play out του πρωταθλήματος Superleague 1 μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία θα πρέπει να τοποθετηθούν αλλοδαποί Διαιτητές.
Τέλος, όπως έχω πει ξανά και θα επαναλάβω, το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η Ομοσπονδία δεν μπορεί να ξεπεραστεί από την υφιστάμενη Διοίκηση της ΕΠΟ. Τόσο εσείς ως Πρόεδρος όσο και ο Εκτελεστικός Διευθυντής έχετε μετατρέψει την Ομοσπονδία σε ένα θέατρο σκιών στο οποίο οι φιγούρες σας πρωταγωνιστούν . Όσο πιο γρήγορα οι υπερεθνικές Συνομοσπονδίες FIFA και UEFA αναλάβουν να σας απομακρύνουν από τη θέση σας και να γυρίσουν σελίδα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο τόσο καλύτερο θα είναι για όλους όσοι το υπηρετούν με γνώμονα την πρόοδο του και όχι τα ιδιοτελή συμφέροντα.
Ο Πρόεδρος της Super League 1
Ευάγγελος Μαρινάκης».
      Σωστός και δίκαιη η αγανάκτηση των ομάδων 
      της Σούπερ Λιγκας με τις αποφάσεις κόλαφος 
      της ΕΠΟ!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου