ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ!ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ 
      Το πρωί σήμερα έφυγε απο κοντά μας ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
      Την τελευταία του πνοή την άφησε σε ηλικία 86 ετών, στο νοσοκομείο του Μιλάνου όπου νοσηλευόταν. 
       Νωρίτερα, όλα τα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκτός από τον μικρότερο Λουίτζι, έφτασαν στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο, όπου ο ηγέτης της Forza Italia είχε εισαχθεί ξανά την Παρασκευή.
        Είναι αλήθεια πως ο Σίλβιο Μπερκουσκόνι θα μείνει στην Ιστορία ως ο πρωτος που ίδρυσε Ιδιωτικό Τηλεοπτικό και Ραδιοφωνικό Σταθμό. Και βέβαια είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης Ιταλικής εφημερίδας. Καθώς και μιας από τις καλύτερες Ιταλικές ομάδες της Μίλαν 
         Ο Μπερλουσκόνι θα μείνει στην αιωνιότητα!
Γιώργος Κοντονής

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

       Στη 10ετία του '70 επιχειρεί τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος την απελευθέρωση της τηλεοπτικής αγοράς. Μέσα σε 15 χρόνια (1986) έφθασε να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ το ίδιο έτος γίνεται ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.
       Στη συνέχεια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκτά τον μεγαλύτερο εκδοτικό ιταλικό οίκο το γνωστό «Μονταντόρι» και μια από τις κορυφαίες ιταλικές εφημερίδες την «Ιλ Τζιορνάλε», ενώ ακόμη άλλες 150 περίπου εταιρείες περιέχονται κάτω από τον έλεγχο της «Fininvest», της μητρικής εταιρείας του οικονομικού κολοσσού του. 
       Παρά ταύτα, μια ακολουθία από χρέη και δικαστικές έρευνες για φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, λογιστικές απάτες μέχρι και για διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία είχαν κυριολεκτικά αποτελέσει ένα κλοιό γύρω από τον Ιταλό μεγιστάνα. Αντίθετα όμως από κάθε πρόβλεψη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχωρεί στην ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» και κατεβαίνει στην πολιτική αρένα σε συνεργασία με την «Εθνική Συμμαχία» και την, γνωστή από τις αποσχιστικές τάσεις της, «Λέγκα του Βορρά».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου