ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΑΣ



ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ 
      Έφυγε από κοντά μας σήμερα ο παλιός ποδοσφαιριστής Νίκος Σιμιγδαλάς. Ο καλός φίλος από τα παλιά διέπρεψε με την ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Δεν είναι υπερβολή να σας πω πως τον θαύμαζα εκείνη την εποχή με τιν τρόπο που ο Νίκος Σιμιγδαλάς έπαιζε. Μάλιστα σε κάθε παιχνίδι «φιλοδωρούσε», «φόρτωνε» με πολλά γκολ τις αντίπαλες άμυνες!
       Να σας θυμίσω πως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 30 αγωνιστική του πρωταθλήματος που έγινε στις 20 Ιουνίου του 1965 πριν από  χρόνια ο Σιμιγδαλάς σημείωσε τρία γκολ και ο Απολλωνας νίκησε! Ο ιδιος μάλιστα κάποια χρόνια αργότερα για τον αγώνα αυτόν είχε πει.   
      «Στο  9’ βάζει ο Γιώργος Σιδέρης γκολ στο 10″ ισοφαρίζω εγώ,1-1 στο 16’ ο Σιδέρης βάζει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού,2-1 στο 22’ ξανά ισοφαρίζω εγώ,2-2 και στο 40″ ο Βασίλης Κυριακού κάνει το σκόρ 3-2 υπέρ του Απόλλωνος,στο 57’ ολοκληρώνεται ο θρίαμβος του Απόλλωνος με το τρίτο δικό μου γκολ τελικό σκόρ Ολυμπιακός Απόλλων 2-4. Εκείνη την ημέρα ο Ολυμπιακός είχε προσλάβει για προπονητή τον Μάρτον Μπούκοβι και τον γύριζαν γύρω γύρω στο Καραϊσκάκη και τον αποθέωνε 40.000 κόσμος. Μετά από χρόνια όταν ήμουν προπονητής στην εφηβική ομάδα του Απόλλωνος ο Τάκης Κτενάς μου είπε ότι o Μπούκοβι σε ήθελε πάρα πολύ στον Ολυμπιακό είχε τρελαθεί με τα τρία γκολ που είχες βάλει πώς και δεν σε πήραμε τότε. Αυτό μου το επιβεβαίωσε και ο Παύλος Βασιλείου, αλλά δεν συμφωνούσε ο πρόεδρος του Απόλλωνος ο Οικονόμου…»!
        Να σας πω ότι ο Νίκος Σιμιγδαλάς ήταν καη εκπληκτικός ζωγράφος - προσωπογράφος!
        Νίκο φίλε καλό ταξίδι.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου