ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ



Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΟΝ 
ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  
      Με ΚΑΘΕ Τιμή και με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια το όμορφο νησί μας η Κέρκυρα μαζί με χιλιάδες προσκυνητές εόρτασε αυτές τις ημέρες την ανάμνηση του θαύματος διάσωσης του νησιού από υην πολιορκία των Τούρκων Οθωμανών που είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου του 1716, χάρη στην παρέμβαση του προστάτη της και θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνα. 
      Σήμερα έγινε με την καθιερωμένη Κερκυραϊκή παράδοση η Λιτανεία του Ιερού Σκηνώνατος του Αγίου Σπυρίδωνα, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη  Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ. Στην λιτάνευση συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος και ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων ο Σεβασμιότατος κ. Νεκτάριος.
       Ενώ το Ιερό Σκήνωμα ακολουθούσαν χιλιάδες πιστοί, που επέχουν κατακλύσει το νησί. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η κ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφαλά, που είναι υφυπουργός Οικογένειας. 
       Μετά την παράκληση στον Άγιο ο Μητροπολίτης Κέρκυρας ο Σεβασμιότατος κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τιυς ιερείς, τις αρχές του νησιού και τον λαό που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «…ο κερκυραϊκός λαός δεν είναι επιλήσμων της μεγάλης ευεργεσίας που ο άγιος Σπυρίδων του πρόσφερε. Ο άγιος υπήρξε των ορθοδόξων υπέρμαχος και των κακοδόξων αντίπαλος…». Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στα οράματα του Αγίου Σπυρίδωνα, πρόσθεσε. «Η πίστη των Ορθοδόξων δεν έχει όρια και στεγανά, αλλά αγκαλιάζει όλη την ανθρωπότητα, προσμένοντας την είσοδο πάντων στην μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία, στην ενότητα και την αγάπη. Αυτές είναι και οι πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος που αγαπά και προστατεύει τους πάντες». 
       Να υπογραμμίσουμε πως σύμφωνα με την παράδοση οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση του εσπερινού και της ιεράς αγρυπνίας. Μάλιστα ο άγιος Σπυρίδων βρίσκεται στην "θύρα", όρθιος, για να τον προσκυνούν και να του απευθύνουν τα αιτήματά τους οι χιλιάδες πιστοί. 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου