ΑΦΗΝΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023






ΑΞΙΟΣ 

      Τα δικά του παιδιά.

      Οι χειροτονίες του όπως είναι το σωστό θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για όσα εκείνος έκανε. Για την αγάπη του. Για την καλοσύνη του. Και φυσικά για όλα όσα εκείνος τους δίδαξα! Έτσι την ημέρα της εορτής του, την περασμένη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου διοργάνωσαν τα τελευταία ονομαστήρια του, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του λόγω γήρατος και την αποχώρηση του για το ησυχαστήριό του. 

       Ο Παναγιότατος Άνθιμος (ονομάζεται Παναγιότατος για τη Θεσσαλονίκη, επειδή εκπροσωπεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη) ύστερα από αγώνες σχεδόν 20 ετών για την πορεία της Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης και για μια σωστή επαφή με το Ποίμνιο του, εδώ και περίπου ένα μήνα, έχει υποβάλλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

       Ανήμερα της εορτή του (οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ναό) όλοι όσοι είχαν συγκεντρωθεί στον πολιούχο Άγιο Δημήτριο για να παραστούν και να τιμήσουν τον Επίσκοπο τους, συγκινήθηκαν. Λύγισαν όταν είδαν τον Μητροπολίτη Άνθιμο να δακρύζει και να ακουμπάει το κεφάλι του στο στήθος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

         ΑΞΙΟΣ 

Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου