ΥΠΗΡΞΕ Ή ΟΧΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023




ΥΠΗΡΞΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;
     Είναι πολλά τα ερωτήματα και τα «Γιατί;»για το περίεργο αυτό τροχαίο στην Λιβύη που κόστισε την ζωή σε πέντε νέους ανθρώπους που υπηρετούσαν στις Ένοπλες  Δυνάμεις και είχαν θέσει τον εαυτόν τους στο φιλανθρωπικό έργο. Στην βοήθεια για το συνάνθρωπο. 
     Έτσι ξεκίνησε προχθές η εθελοντική αποστολή με στρατιωτικούς ιατρούς και νοσηλευτές για την Λιβύη. Εκεί θα βοηθούσαν τους πληγέντες από τη θεομηνία, την μανία ποιο σωστά του Ντάνιελ που πριν φθάσει στην Λιβύη έπνιξε το Θεσσαλικό Κάμπο. Δεν πρόλαβαν όμως να αρχίσουν το έργο  
τους. Τους την είχε στήσει ο χάρος. Είχαμε αυτό το περίεργο τροχαίο, το οποίο εξετάζεται τώρα από όλους και από όλες τις πλευρές. Εδώ μπαίνουν τα πολλά «Γιατί;»!
     «Αλήθεια γιατί δεν υπήρχε σχεδιασμός ασφαλείας γι’αυτή την στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη;», αναρωτήθηκε με το δίκιο του, στην Ραδιοφωνική εκπομπή μου «ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ» στον Ellada 94,3 FM και Elladafm Hellasfm ο ναύαρχος Ιωάννης Εγκολφόπουλος. Και συνέχισε. «Ο σχεδιασμός ασφαλείας προβλέπεται για όλες τις στρατιωτικές αποστολές, ώστε να προλαβαίνουμε τέτοιες δυσάρεστες περιπτώσεις. Εδώ φαίνεται πως δεν έγινε. Ή κι’αν έγινε δεν εφαρμόστηκε, ή δεν ήταν ο σωστός σχεδιασμός. Άρα οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες. Το σημείο που έγινε το θανατηφόρο τροχαίο, που επαναλαμβάνω είναι περίεργο, το γνωρίζω και ομολογώ πως είναι επικίνδυνο για κτυπήματα που να φαίνονται οτι ήταν τυχαία. Επαναλαμβάνω και ρωτάω όπως όλοι οι Έλληνες. Υπήρξε σχεδιασμός ασφαλείας;» 
       Ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις όχι σήμερα ή αύριο, αλλά χθες! 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου