ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!!

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023



ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΑΣ
      Σήμερα η ταλαιπωρία όλων μας  και μάλιστα χωρίίς λόγο ξεκίνησε πρωι πρωι! Όλοι αυτοί που...κατεβαίνουν σε απεργία απο τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν θίγονται! Τώρα πως τα συνδικαλιστικά τους οργάνα κατάλαβαν το αντίθετο αυτο ειναι μια άλλη ιστορία!
      Το ζητιυμενο ειναι πως σήμερα δεν θα κάνουμε καμία απο τις δουλειές μας χωρίς ταλαιπωρία. 
     «Ελλάδα κλειστή»!
     «Η ταλαιπωρία ανοικτή»!
       Σήμερα λοιπόν. Απεργία: «Λουκέτο» σε όλες τις γραμμές του μετρό σήμερα - Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα ΜΜΜ και ποιοι συμμετέχουν;         
       Σχεδόν αδύνατες (σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου), είναι οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΣΤΑΣΥ -και μετά από ένα τεράστιο αλαλούμ για το πώς τελικά θα κινηθούν τα Μέσα- ισχύουν τα εξής:
 • Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, τελικά η γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), και οι γραμμές 2 και 3 του μετρό δεν θα λειτουργήσουν καθόλου.
 • Η στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αθήνας για το πρωί και το βράδυ κρίθηκε παράνομη οπότε το Συνδικάτο με έκτακτη ανακοίνωση ανέστειλε την κινητοποίηση.
 • Τα τρόλεϊ δε θα κινηθούν στην αρχή της βάρδιας καθώς θα ισχύσει η στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει έως τις 9 το πρωί. Τις πρωινές ώρες όμως θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΟΣΥ κατά του Σωματείου, οπότε η πραγματοποίησης της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας στη λήξη της βάρδιας θα εξαρτηθεί από την απόφαση.
 • Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.
 • Τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα κινηθούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 καθώς η δική τους κινητοποίηση κρίθηκε νόμιμη από το δικαστήριο.
 • Τι ισχύει με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς;
         Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέσα, κανονικά θα εκτελεστούν οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια καθώς η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΟΣΥΠΑ κρίθηκε παράνομη.
        Από τις κινητοποιήσεις θα επηρεαστούν και τα βραδινά δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών και Πάτρας καθώς ορισμένα θα καταργηθούν εξαιτίας της 3ωρης στάσης εργασίας των σιδηροδρομικών από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης έως τα μεσάνυχτα.
        Σημ.Συντ. Το ρεπορτάζ ειναι απο τις ανακοινώσεις των Συνδικάτων.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου