ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΕΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΙΤ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023


ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ 
ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Η ΜΠΑΛΤΑΙΚΗ ΕΠΟ!
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
       Λιγες ημέρες πριν από τη σέντρα και το μεγάλο ντερμπυ ΑΕΚ - Ολυμπιακού που πρόκειται να γίνει στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ, βρίσκεται στον αέρα! Η Μπαλταική ΕΠΟ κσι το όργανο της η ΚΕΔ  που στηρίζεται από μια συγκεκριμένη ομάδα, έχουν αποφασίσει πως διαιτητής του αγώνα θα είναι Ελληνας (ο κολλητός τους Σιδηρόπουλος λένε από τον Ολυμπιακό) κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση των g4, των 4 μεγάλων που έχουν αποφασίσει ότι τα ντέρμπυ, τα μεταξύ τους παιχνίδια τα διευθύνουν μόνο ξενοι, κατηγορίας ελίτ ή άλφα διαιτητές. 
         Η Μπαλταική ΕΠΟ παίζοντας το παιχνίδι της μιας και συγκεκριμένης ομάδας και θέλοντας να την στηρίξει στις δυσκολίες που περνάει τον καιρό αυτό (έχει φέρει κακά και μη αναμενόμενα από τους οπαδούς της αποτελέσματα!) προσπαθεί να ορίσει διαιτητή της αρεσκείας της! Αυτό βέβαια δεν δέχεται ο Ολυμπιακός ο οποίος ζητά να τηρηθεί η συμφωνία των τεσσάρων ομάδων.  
         Να θυμίσω πως η Μπαλταική ΕΠΟ και το…κολαούζο της η ΚΕΔ συνεργάζονται με τις ομοσπονδίες της Γαλλίας και της Πορτογαλίας! Ασφαλώς ουδείς γνωρίζει την κατηγορία των διαιτητών που αν ζητηθεί θα έρθουν από τις χώρες αυτές. Το ντερμπυ ΑΕΚ - Ολυμπιακού αλλά και αυτό του ΠΑΟΚ - Αρη χρειάζονται διαιτητές κατηγορίας ελιτ ώστε να μην υπάρχουν παράπονα.
          Η Μπαλταική ΕΠΟ υποστηρίζει πως ισχύει όσα η UEFA  είχε πει πέρυσι. Αυτό ομως λύθηκε με την εδώ άφιξη του κ. Τζέφεριν στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και πάνω από όλα με τους προέδρους των g4! Επειδή ομως δεν κλήθηκε στη σύσκεψη και γιατί άλλωστε να το κάνουν ο Μπαλτάκος, τώρα η Μπαλταική ΕΠΟ βάζει…τρικλοποδιές και θέλει να ανατινάξει το ντερμπυ της Κυριακής αλλά και όλο το πρωτάθλημα στον αέρα!
          Να προσθέσω πως ο προεδρος της Σούπερ Λίγκας και ιδιοκτητης του Ολυμπιακού έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει. «Ως Super League ζητάμε τη συμβολή σας (ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League στις 8/09/2023) για να οριστούν διαιτητές UEFA ελίτ και πρώτης κατηγορίας.
Είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ως Super League, θα θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ξένων διαιτητών αγώνων κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα θα αισθάνονται ασφαλείς και θα έχουν την ανάλογη φιλοξενία». 
          Ακόμη και ο πρωτος αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ο Κώστας Καραπαπάς που παραβρέθηκε στη συμβούλιο για την αδειοδότηση
 κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ πως αγνοεί την Ολιστική Μελέτη και απείλησε με «λουκέτο» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ο παράγοντας του Ολυμπιακού υποστήριξε πως ο Μπαλτάκος δεν ανέφερε τίποτα για την υπόθεση στοιχηματισμού, αλλά και την εξασφάλιση ξένων διαιτητών, τονίζοντας πως κανένα ντέρμπι δεν θα γίνει με τον Σιδηρόπουλο, που ανήκει στους Elite ρέφερι της UEFA. Συγκεκριμένα ο Κώστας Καράπας καταλήγοντας τόνισε. «Είναι δυνατόν σήμερα να συνεδριάζει η ΕΕΠ και να μην έχεις κάτι να μας πεις για το θέμα με το Στοιχηματισμό; Την άλλη εβδομάδα έχει ντέρμπι. Είναι δυνατόν να μην έχεις σήμερα φέρει τη λύση για τους ξένους διαιτητές που ομόφωνα ζητήσαμε; Νομίζεις θα γίνει κανένα ντέρμπι με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο; Γελιέσαι. Δεν πρόκειται να γίνει…».
         Έτσι και εάν δεν έρθουν ξένοι διαιτητές από την λίστα ΕΛΙΤ ή ΑΛΦΑ κατηγορίας της UEFA, το παιχνίδι ΔΕΝ πρόκειται να διεξαχθεί! ΟΛΑ λοιπόν είναι στον αέρα και η ευθύνη την ΜΠΑΛΤΑΙΚΗΣ ΕΠΟ είναι μεγάλη. 
         Μήπως ο υπουργός Αθλητισμού πρέπει να υπογράψει το σχετικό έγγραφο, ώστε η απόφαση της Κοινοβουλίου για Επαγγελματική Διαιτησία να γίνει επιτέλους πράξη και ο νόμος να τεθεί σε ισχύ; Τι λέει ο φίλος υπουργός Αθλητισμού Γιαννης Βρούτσης; Γιάννη ο λογος τώρα είναι δικός σου. Εμπρός λοιπόν…
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου