ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΘΑ ΤΟ ΞΑΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙ’ΑΥΤΟ»

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023




ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ»
      Τις πληγείσες περιοχές στον κάμπο επισκέφτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να δει από κοντά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε το καιρικό φαινόμενο!
       Με ζωγραφισμένο τον πόνο και τη συγκίνηση στο πρόσωπο του και τα μάτια του αμέσως μετά την από αέρα επίσκεψη του στις χαμένες στα λασπόνερα χωριά και περιοχές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η πολιτεία θα βρεθεί άμεσα δίπλα στους πληγέντες και ότι «ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε και αυτό»! Υπογράμμισε ακόμη πως «θα ζητήσω από την ΕΕ να μας δώσει μεγάλη την μεγαλύτερη βοήθεια προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός τόνισε.
«Έχω ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να διεκδικήσω από την ΕΕ, την μέγιστη βοήθεια που αξίζει να λάβουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Έχω στείλει ήδη την σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», 
      Και φυσικά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρία Daniel έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα και παράλληλα ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές για την μεγάλη μάχη που δίνουν αυτή την ώρα στις πληγείσες περιοχές.
       Ο πρωθυπουργός υπογραμμίσει πάνω από όλα  ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν» και πρόσθεσε πως θα ενισχύονται συνεχώς τα μέσα του κρατικού μηχανισμού. Είπε ακόμη. «Έχουμε ακόμα προβλήματα στη Λάρισα και στον Πηνειό, απαιτείται η μέγιστη εγρήγορση και οι πολίτες να ακολουθούν τις του 112».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου