ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2023



ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ
        Το πρώτο ντέρμπυ της σεζόν διεξάγεται σήμερα. Στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΝΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ο οποιος έρχεται στην Νέα Φιλαδέλφεια με ΟΛΑ ΤΟΥ τα στελέχη ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΑ!
        Οι καλώς γνωρίζοντες τι σημαίνει αυτός ο αγώνας, έδωσαν να καταλάβουν τόσο ο προπονητής όσο και οι ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει και γράφουν σπουδαία ιστορία στην Ευρώπη. 
        Ετσι οι ερυθρόλευκοι ηρθαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με στόχο και σκοπό την νίκη. Και φυσικά να γυρίσουν στον Πειραιά με το 4 στα 4! 
        Μέχρι και σήμερα στους 209 αγώνες που έχουν γίνει, στις νίκες προηγείται ο Ολυμπιακός με 91 έναντι 70 της ΑΕΚ! Ενω σε 48 αναμετρήσεις τους δεν έχει επικρατήσει κάποιος. 
        Η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ σε επίσημα ματς είναι το 6–0 για το πρωτάθλημα 1980-81 στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (μετά το τέλος εκείνης της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης συνέβη η μεγαλύτερη τραγωδία των ελληνικών γηπέδων, η τραγωδία της θύρας 7) και το 6–0 στο πρωτάθλημα 2010-11, επίσης στο Γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 
         Και για την ΑΕΚ η μεγαλύτερη νίκη της επί του Ολυμπιακού σε επίσημο αγώνα είναι το 6–1 με το οποίο είχε επικρατήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια για το θεσμό του κυπέλλου 1977-1978.
         Το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο παιχνιδι διεξήχθη στις 2 Μαϊου του 2009 στο ΟΑΚΑ. Και δίκαια χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν ο τελικός του Κυπέλλου.        
         Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-4 στον τελικό! Και η νικη κρίθηκε με 15-14 στα πέναλτυ. Έτσι επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» και κατέκτησαν το τρόπαιο. 
         Εκτελέστηκαν 34 πέναλτυ! Και σημειώθηκαν 29 γκολ!
         Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 3-3. Και στην παράταση οι ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ και έτσι είχαμε το τελικό 4-4! Έτσι περάσαμε στα πέναλτυ. 
         Από τα 34 συνολικά που κτύπησαν οι ομάδες ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι εύστοχος 15 φορές, ενώ η ΑΕΚ 14 φορές!!!
Το παιχνίδι αυτό θα μείνει ζωηρά χαραγμένο στην μνήμη μου!!
Γιώργος Κοντονής 
          Σημ.Συντ.
          Περισσότερες νίκες ο Ολυμπιακός Πειραιώς (91)
          Πρώτος σκόρερ ο Μίμης Παπαϊωάννου
          Μεγαλύτερη νίκη ο Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0 (1981,2011)

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου