ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΩΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ!

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023



ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΤΙΔΑ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 

     Είναι γεγονός πως σε όλα τα ομαδικά αθλήματα το άλφα και το ωμέγα είναι ο διαιτητής! Ειναι αυτός που πρέπει να...χωρίσει το καρπούζι ακριβώς στη μέση! Ειναι εκείνος που πρέπει να παίξει, να σφυρίξει σε ένα παιχνιδι 50 - 50! Θα μου πει κάποιος «μα γίνεται αυτό»; Ασφαλώς όχι! Λάθη γίνονται πάντα. Αρκεί αυτά να μην είναι εσκεμμένα! Και φυσικά να μην αλλιώνουν το τελικό αποτέλεσμα! Να μην το διαμορφώνουν δηλαδή...

      Άνθρωποι είναι και οι διαιτητές. Σωστά. Έχουν αισθήματα. Έχουν οικογένειες και παιδιά που μπορεί να υποστηρίζουν κάποια ομάδα. Εδω λοιπόν πρέπει να μπαίνει η...άμυνα ενός διαιτητή. Να μην επηρεάζεται. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση χάνει το 50 - 50! Πάει...περίπατο, όπως πολλά παραδείγματα υπάρχουν.

      Τελευταία, πολλά έχουν ειπωθεί για τους διαιτητές. Και ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί για τον χαρακτήρα και για το ποιος ή ποιοι είναι σε θέση να τους επηρεάσουν υπερ κάποιας ομάδας! Την ωρα αυτή δεν θα ασχοληθώ με τις...παράγκες, όπως τις λένε, όποιες κι’αν ηταν αυτές, οριν και μετά. Αυτές πέρασαν και ανήκουν πλέον στο παρελθόν, στην ιστορία!

       Θα αναρωτηθούν κάποιοι το...φρούτο αυτό πέρασε; Έφυγε..αποβλήθηκε οριστικά από το ποδόσφαιρο μας; Η απάντηση είναι ΟΧΙ!  Με θαυμαστικό και με κεφαλαία γράμματα! Τώρα γίνεται με άλλο διαφορετικό τρόπο. Ο ορισμός των διαιτητών γίνεται με γνώμονα εαν αυτός (ο διαιτητής) είναι αρεστός στην μεγάλη ομάδα, αγώνα της οποίας πρόκειται να σφυρίξει! Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που ο ιδιος διαιτητής ορίζεται από την ελεγχόμενη απο την ΕΠΟ «ανεξάρτητη» ΚΕΔ και σε άλλα μάτς της ίδιας ομάδας! Μάλιστα εαν ο συγκεκριμένος διαιτητής σε κάποιον αγώνα δεν σφυρίζει από την αρχη 70% υπερ της μεγάλης ομάδας (το 50 - 50 ξεχάστε το! Είναι πλέον όνειρο απατηλό!), τότε στο ημίχρονο...μπουκάρει στα αποδυτήρια ο πρόεδρος της γηπεδούχου και ως «μαινόμενος ταύρος εν υαλοπωλείω»...βάζει το διαιτητή στη...θέση του! Και αυτός αντι να τον...στείλει από που ήρθε, κατεβάζει το κεφάλι, βάζει την ουρά στα σκέλη και στο δεύτερο ημίχρονο μπαίνει στο γήπεδο και ποιος «είδε τον Θεό και δεν το φοβήθηκε» για την αντίπαλη «μικρή» ομάδα! Τα σφυρίγματα του δεν είναι 70 - 30, αλλά 90 - 10! Δεν διστάζει μάλιστα να δώσει πέναλτυ σε μια φάση που ηταν φάουλ υπερ της φιλοξενούμενης ομάδας! Και όλα αυτά για να μην έχει πρόβλημα απο τον μεγαλομέτοχο της μεγάλης ΠΑΕ! Αντίθετα μάλιστα τον καλύπτει τόσο η ΚΕΔ όσο και η ΕΠΟ γιατι στηρίζονται κι’αυτές απο το ίδιο πρόσωπο! Γι’αυτό λοιπόν οταν οι μεγάλοι ζητούν για τα μεταξύ τους παιχνίδια ξένους διαιτητές κατηγορίας ελίτ ή άλφα της ΟΥΕΦΑ, κάποιοι στη ΕΠΟ στην ΚΕΔ και λοιποί...συγγενείς, γίνονται...Τούρκοι!!

       Μπορεί να σωθεί η παρτίδα; Με ρώτησαν κάποιοι συνάδελφοι.

       Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Και εδω με θαυμαστικό και με κεφαλαία γράμματα!

       Πως; Ήταν το επόμενο ερωτημα.

       Εύκολη εινα η λύση. Πρόσφατα η Βουλή ψήφισε στον αθλητικό νόμο, διάταξη με την οποία η διαιτησία μπορεί και πρέπει να γίνει επαγγελματική! Να είναι δηλαδή οι διαιτητές επαγγελματίες προκειμένου να αποκτήσουν την ανεξαρτητοποίηση τους! Να έρθουν και οι δικοί μας διαιτητές στην ίδια θέση, στο ίδιο ύψος με τους ξένους συναδέλφους τους, οι οποίοι δεν είναι καλύτεροι. Μάλιστα οι δικοί μας υπερέχουν σε πολλά. Και όσο είναι ερασιτέχνες οχι μόνο δεν θα το αποδείξουν, αλλά δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι! Κάποιοι λοιπόν τους θέλουν δευτεροτρίτους και με το κεφάλι κατω! Τους θέλουν όργανα τους! Πιόνια τους! Αυτή είναι η αλήθεια, είτε τον θέλουν κάποιοι είτε οχι. Τέλος μετά την πρόταση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας κ. Μαρινάκη για επαγγελματική διαιτησία, τον λόγο πλέον έχει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

          Υπουργέ εσύ μιλάς τώρα...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου