ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ»!

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023



ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΜΗ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ»
Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
       Καλεσμένος στην εκπομπή μου ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου ο Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τους ιερείς «με τα παιδιά μου, με τους παπάδες μου», όπως τους φωνάζει, έτρεξε από την πρώτη κι’ολας στιγμή κοντά στους πλημμυροπαθείς. Οι καμπάνες κτύπησαν. Οι εκκλησίες άνοιξαν και ο κόσμος πηγε αμέσως για να βρει καταφύγιο. Να σωθεί.
        Από την ώρα εκείνη η ΙΜ Λάρισας με τους ιερείς, τον Πρωτοσύγγελο της και με επικεφαλής τον Επίσκοπο τον ΑΞΙΟ Ιεράρχη, τον κ. Ιερώνυμο άρχισε το φιλανθρωπικό της έργο.  
       «Άνοιξαν οι χώροι άθλησης. Στήθηκαν κρεβάτια. Δώσαμε κουβέρτες. Στεγνά ρούχα για τα παιδιά και τους μεγάλους. Νερά. Και καθημερινά μοιράζουμε φαγητό». Τόνισε ο Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος.
         Τώρα για τις επόμενες ημέρες ο κ. Ιερώνυμος με φανερή τη συγκίνηση είπε πως «το κακό έρχεται και θα περάσουμε δύσκολες ημέρες εάν δεν απομακρυνθούν τα ζωάκια που δυστυχώς έχασαν την ζωή τους. Και δεν είναι μόνο αυτά που ήδη βρέθηκαν. Υπάρχουν πολλά, χιλιάδες που είναι θαμένα στα λασπόνερα! Πρέπει λοιπόν άμεσα να γίνει η ταφή τους ή να καούν για να μην υπάρξει πρόβλημα. Ξέρετε κ. Κοντονή η βρώμα (συμπαθάτε με για την λέξη) είναι έντονη και σου κόβει την ανάσα. Ο κίνδυνος επιδημιών που έρχεται είναι μεγάλος…».
         Σε άλλο σημείο της συνέντευξη μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στο μετά υποστήριξε. «Θα πρέπει η πολιτεία να στρέψει την προσοχή της στη Θεσσαλία, στο Θεσσαλικό κάμπο που πολύ σωστά είπατε “πως σήμερα δεν θα είναι όπως χθες” και να συνεχίσει να δίνει λύσεις στα μεγάλα, στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Δεν θα πρέπει λοιπόν να μας ξεχάσει. Αλίμονο μας αν συμβεί κάτι τέτοιο».
         Και καταλήγοντας θέλησε μέσα από την εκπομπή μου από τον Ellada 94,3 FM και από τον Elladafm Hellasfm να ευχαριστήσει τις άλλες Μητροπόλεις και τους «αδελφούς μου άξιους Ιεραρχες» για την μεγάλη βοήθεια τους. «Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες που μας βοηθούν στο έργο μας». Και λίγο πριν του ζητήσω την ευχή του, ο Σεβασμιοτατος κ. Ιερώνυμος ζήτησε από τον κόσμο που στέλνει ότι μπορεί να προσφέρει και φιάλες με χλωρίνη για γίνεται η απολύμανση χώρων και ρούχων.
         Σεβασμιότατε, σας ευχαριστώ 
         ΑΞΙΟΣ 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου