ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΛΤΑΙΚΗ ΕΠΟ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2020»!  
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
        Η Μπαλταική ΕΠΟ και το όργανο της η ΚΕΔ χωρίς ντροπή όρισαν - επέλεξαν διαιτητή ελίτ ο οποίος όπως όλοι θυμόμαστε στις 4 Μαρτίου του 2020, στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα του κυπέλλου ΑΕΚ - Άρης 2-1 δέχθηκε επίθεση στο ημίχρονο από τον ίδιο τον Μελισσανίδη (άργησε πολύ να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο!) ο οποίος μάλιστα όπως γράφτηκε στο Φύλλο Αγώνα «έπιασε από τα γεννητικά όργανα τον βοηθό διαιτητή»!  
          Να θυμίσουμε πως ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας (γνωστός και μη εξαιρετέος!) θα σφυρίξει για πέμπτη φορά σε ματς στην Ελλάδα. Θα είναι η τέταρτη για ματς της ΑΕΚ! Μάλιστα στην πρώτη του παρουσία σε αγώνα της ΑΕΚ δέχθηκε επίθεση βία από τον Μελισσανίδη, ο οποίος σύμφωνα με το ΦΑ τιμωρήθηκε. 
         Είναι αλήθεια πως η Μπαλταική ΕΠΟ κάνει ότι μπορεί για να δυναμιτίσει το πρωτάθλημα! Και φυσικά ο ορισμός του Ντίας είναι μεγάλη πρόκληση. Όπως και ο ορισμός του Παπαπέτρου στο τοπικό ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ - Άρη. Και σε αυτό το ματς θα πρέπει να οριστεί ξένος διαιτητής. Γι’αυτό η Μπαλταική ΕΠΟ πρέπει όχι σήμερα ή αύριο, αλλά χθες να αλλάξει τον ρέφερι του ντέρμπυ (Ντίας) και να ορίσει ξένο στον αγώνα της Τούμπας!    
          Και έχει δίκιο ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκας ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος στην επείγουσα  επιστολή που έστειλε στην αμαρτωλή ΕΠΟ και στην υποκινούμενη από αυτήν ΚΕΔ αφού σημειώνει πως και ο τέταρτος του ντέρμπυ  πρέπει να είναι ξένος διαιτητής, υπογραμμίζει. «Οι νέοι προκλητικοί ορισμοί σας, δείχνουν ότι το βασικό μέρος του προβλήματος, δηλαδή όσοι χειρίζονται την Ομοσπονδία, δεν μπορούν ποτέ να είναι μέρος της λύσης, δεν μπορείτε να οδηγήσετε το ποδόσφαιρο σε υγιές περιβάλλον, αντίθετα, με τις πράξεις σας πυροδοτείτε τη βία».
           Εάν στη Μπαλταική ΕΠΟ υπάρχει τσίπα ας υποβάλουν σήμερα τις παραιτήσεις τους! Να σωθεί το Ελληνικό Ποδόσφαιρο! Και επιτέλους ας γίνει πράξη η διάταξη του νόμου που προβλέπει επαγγελματική διαιτησία!
           Ντροπή 
Γιώργος Κοντονής 
    *** Αναλυτικά η θεσμική επιστολή του 
          προέδρου της Super League 
          Βαγγέλη Μαρινάκη προς την ΕΠΟ και την   
          ΚΕΔ έχει ως εξής.
«Μια ακόμα πρόκληση από τους παράνομους και διεφθαρμένους «παράγοντες» της ΕΠΟ και της ΚΕΔ.
Μετά την ομόφωνη απαίτηση των ομάδων της Super League όπως εκφράστηκε στο τελευταίο ΔΣ και μεταβιβάστηκε άμεσα στην ΕΠΟ και στις Υπερεθνικές Ομοσπονδίες FIFA/UEFA για παρουσία ξένων διαιτητών στα παιχνίδια μεταξύ ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, είμαστε και πάλι στο σημείο μηδέν.
Οι νέοι προκλητικοί ορισμοί σας, δείχνουν ότι το βασικό μέρος του προβλήματος, δηλαδή όσοι χειρίζονται την Ομοσπονδία, δεν μπορούν ποτέ να είναι μέρος της λύσης, δεν μπορείτε να οδηγήσετε το ποδόσφαιρο σε υγιές περιβάλλον, αντίθετα, με τις πράξεις σας πυροδοτείτε τη βία.
Μετά από τόσες συζητήσεις, ανταλλαγές επιστολών για το αν κινδυνεύει κάποιος διαιτητής στην Ελλάδα και τις δικές μας διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια τους, ΕΠΟ και ΚΕΔ ορίζετε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, το ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έναν διαιτητή που σε αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-ΑΡΗΣ (4/3/2020) έχει υποστεί βία στα αποδυτήρια από συγκεκριμένους ανθρώπους και έχει περιγράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου έπιασε το βοηθό διαιτητή από τα γεννητικά όργανα μέσα σε ύβρεις και ακραία ένταση.
Από όλους τους διαιτητές του πλανήτη επιλέξατε αυτόν τον διαιτητή;
Με ποια ψυχολογία θα διαιτητεύσει; Πως θα τον αντιμετωπίσει ο κόσμος των ομάδων;
Γίνεται τόση κουβέντα για τη βία καθημερινά όμως τελικά, τη βία, την προκαλείτε εσείς με τις επιλογές σας.
Ενώ η συμφωνία των ομάδων ήταν εξ αρχής να υπάρχουν ΜΟΝΟ ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι, ορίζετε στο ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον κ. Διαμαντόπουλο που λίγες μόλις μέρες πριν πήγε να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Βόλος  με τις αποφάσεις του και ακολούθησε σειρά ανακοινώσεων. Και Έλληνας και ο συγκεκριμένος; Τι ακριβώς επιδιώκετε κύριοι με αυτή την επιλογή; Τουλάχιστον, την όξυνση και ίσως πολλά ακόμα…
Όλη την εβδομάδα λέγατε ότι θα ορίσετε και στο ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ ξένους διαιτητές, ήταν απαίτηση και του ΠΑΟΚ και του Άρη και τελικά ορίσατε και εκεί Έλληνα ως… πρόκριμα για επόμενα ντέρμπι;
Και μάλιστα διαιτητή που ζήτησε την εξαίρεση του η μια από τις δυο ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν;
Πως γίνεται ο ορισμός του Παπαπέτρου να έχει γραφτεί σε blogs και ιστοσελίδες πριν ανακοινωθούν οι ορισμοί;
Πως είναι δυνατόν μέρες πριν τους ορισμούς να γνωρίζουν όλοι ότι ο διαιτητής θα είναι Πορτογάλος και αυτό να γράφεται στον Τύπο;
Είναι στημένοι και κατά… παραγγελίαν οι ορισμοί κύριοι;
Είναι αυτό από μόνο του απόδειξη της παθογένειας και της αντίληψης που έχουν οι ΕΠΟ/ΚΕΔ για τη διαιτησία ή όχι;
Σε μια χρονική στιγμή που όλοι προσπαθούμε το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά, εσείς επιμένετε να το ναρκοθετείτε.
Προστατεύτε το παραποδόσφαιρο και καταστρέφετε καθημερινά το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Είναι μονόδρομος:
-Ζητήστε άμεσα άλλον ελίτ ή διαιτητή 1ης κατηγορίας για το ντέρμπι ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
- Ορίστε άμεσα ξένο 4ο διαιτητή στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
- Ορίστε άμεσα ξένο διαιτητή στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου