ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Πέμοτη 19 Οκτωβρίου 2023



ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ!
      Στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 και στον συνάδελφο και φίλο Νίκο Χατζηνικολάου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ειλικρινής στις απαντήσεις του. Ήταν αληθινός και έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους!
      Έστειλε μάλιστα και ένα αυστηρό μήνυμα στις πολυεθνικές εταιρείες για τις τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα.  Χαρακτηριστικά είπε. «Θέλω να στείλω μήνυμα και στις πολυεθνικές και εάν νομίζουν πως η Ελλάδα είναι μία μπανανία πως μπορούν να πωλούν τα ίδια προϊόντα πολύ πιο ακριβά από ότι σε άλλες χώρες θα δείτε τι θα κάνουμε πολύ σύντομα. Με ενδιαφέρει η πρόοδος στην οικονομία να έχει αντίκτυπο στον καθέναν. Ακρίβεια και στέγη είναι τα πιο σημαντικά θέματα»
        Αναφερόμενος  στην τρομοκρατία και στον πόλεμο Ισραηλ Χαμάς ο κ. Μητσοτάκης αφού αρχικά εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το νοσοκομείο στη Γάζα τόνισε πως  «υπηρετούμε την ειρήνη στην περιοχή και θέλουμε να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας και με το φάσμα της ισλαμικής τρομοκρατίας πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί». Για το ταξίδι του στο Ισραήλ υποστήριξε. «Μετέθεσα το ταξίδι μου για λόγους ασφαλείας. Θα πάω να συναντήσω τον βασιλιά της Ιορδανίας. Ίσως βρεθώ με τον Σίσι στο Κάιρο. Κανείς στον αραβικό κόσμο δεν καταλογίζει μονομέρεια στην Ελλάδα, που να μας αποκλείει από τις συζητήσεις». 
         Ιδιαίτερα για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα και χωρίς να μασάει τα λόγια του. «Κάντε με προφήτη, για να μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πηγαίνει πολύ καλύτερα από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών οικονομιών και ελπίζω να επιβεβαιωθεί αυτό και στις επόμενες αξιολογήσεις των οίκων. Δεν έχουμε δει ακόμη μεγάλες διαταραχές στην αγορά πετρελαίου, μακάρι αυτό να συνεχιστεί αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει ελληνική κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά ελπίζω να μην συμβεί αυτό. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ανατρέξουμε στις εφεδρείες μας για να αντιμετωπίσουμε μια νέα κρίση». Και όπως ήταν επόμενο παραδέχθηκε πως «υπάρχει συσσωρευμένη αύξηση τιμών, αλλά βλέπουμε την αρχή του τέλους»!
        Ήταν ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη και έδωσε πολλές απαντήσεις στα πολλά πολλά πως και γιατί του λαού…
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου