ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023







ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ Ή ΣΥΝΑΧΕΙΑ;
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
      Και τώρα; 
      Όπως όλα δείχνουν το δεύτερο ημίχρονο του Ελληνικού «ελ κλάσικο», του ντέρμπυ των «αιωνίων» θα συνεχιστεί στα αθλητικά δικαστήρια! Έτσι η τελική απόφαση αναμένεται στο τέλος του Νοεμβρίου.
       Σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση του Φύλλου Αγώνα, αλλά και με όσα έγραψε ο ιατρός του αγώνα για την κατάσταση της υγείας του παίκτη του Παναθηναϊκού, ο μεν Ολυμπιακός υποστηρίζει πως «οι πράσινοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση», ο δε Παναθηναϊκός τονίζει ότι «πρέπει να ισχύσει το άρθρο του κανονισμού και οι ερυθρόλευκοι να τιμωρηθούν με μηδενισμό»!
        Ο Ιταλός διαιτητής, ο Φάμπιο Μαρέσκα στο Φύλλο Αγώνα κοντά στο ξημέρωμα έγραψε. «Όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν στα αποδυτήρια…»! Δηλαδή ο Ιταλός ρέφερι σημειώνει πως ο Παναθηναϊκός έφυγε μόνος του από το τερέν του «Γεώργιος Καραισκάκης»! Και όπως λένε στον Ολυμπιακό «όλα αυτά καίνε τον Παναθηναϊκό»!
        Με το άρθρο 21 οι δυο ΠΑΕ θα απολογηθούν για όλα όσα συνέβησαν και για τη διακοπή του αγώνα! Όμως σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μαρέσκα στο Φύλλο Αγώνα ενεργοποιείται και το άρθρο 15 του Πειθαρχικού το οποίο αφορά την αποχώρηση της ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο. «Ομάδα που αποχωρεί από το γήπεδο, χωρίς ο διαιτητής να έχει διακόψει τον αγώνα και να έχει δώσει σχετική εντολή, ασχέτως της σπουδαιότητας του λόγου που επικαλείται τιμωρείται με τις ίδιες ποινές που τιμωρείται και η υπαίτια της διακοπής του αγώνα ομάδα υπό την επιφύλαξη της παραγράφου γ ανωτέρω…»! 
        Ο κανονισμός προβλέπει ποινή «ήττα με 0-3 και αφαίρεση πέντε βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και πέντε από το επόμενο». Τώρα υπάρχει μια «επιφύλαξη στην παράγραφο γ», η οποία υποστηρίζει πως η αποχώρηση χωρίς εντολή του διαιτητή μπορεί να γίνει σε περίπτωση ενός τραυματισμού. Εδώ όμως και σύμφωνα με τον ιατρό του αγώνα τον Χρήστο Γώγο δεν επιβεβαιώνεται σοβαρός τραυματισμός του Χουάνκαρ. 
       Το ερώτημα είναι. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε ο τραυματίας ποδοσφαιριστής να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο που βρισκόταν στο γήπεδο, στο άριστα οργανωμένο  Μετροπόλιταν στο Νέο Φάληρο ή στο Τζάνειο στη Νίκαια και έστειλε τον παίκτη του μετά από δυο ώρες στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των Βόρειων Προαστείων, στο Υγεία, που είναι και χορηγός του;
        Με όλα αυτά η ώρα πέρασε και δεν μπορούσε να συνεχιστεί ο αγώνας! «Άρα για λόγους πρακτικούς και όχι λόγω του τραυματισμού», όπως αναφέρει ο Ιταλός διαιτητής «ένα προς ένα» στο Φύλλο Αγώνα δεν συνεχίστηκε το παιχνίδι.
         Μηδενισμός ή συνέχεια;
         Είμαστε σε αναμονή.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου