Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ!

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ «ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ» ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΣ!






      Με τον Νίκο Αναστόπουλο μας συνδέει με φιλία κάποιων δεκαετιών! Από την εποχή που ο διάσημος «μουστάκιας» του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα του Ολυμπιακού έγραφε με την απόδοση του χρυσές σελίδες και η αφεντιά μου με τις Ραδιοφωνικές μεταδόσεις, με τα άρθρα μου και με τις συνεντεύξεις μου στις εφημερίδες της εποχής εκείνης, ενημέρωνα τον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο για την δράση του. 

      Δεν ήταν λίγες οι φορές που με τον Νίκο Αναστόπουλο βρισκόμαστε μια ακόμη και δυο φορές την ημέρα. Έτσι γνώρισα ακριβώς τι ήταν εκείνο που τον εξίταρε και τον απογείωνε! Έμαθε τα πάντα. Ήξερα τι τον απασχολούσε και τι ήταν εκείνο που τον ενδιέφερε περισσότερο! Και ναι μιλάγαμε για όλα όχι ως παίκτης με δημοσιογράφο για μια δική επιτυχία, αλλά ως φίλοι! 

       Και ναι ήμουν ο πρώτος δημοσιογράφος που τον αποχαιρέτησα στο αεροδρόμιο στο ταξίδι του στην Ιταλία όπου έπαιξε στην Αβελίνο (πήρε μεταγραφή στις 23 Αυγούστου του 1987 πριν από 36 χρόνια) και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Και φυσικά στην επιστροφή του στην Ελλάδα και στην μεγάλη αγάπη του τον Ολυμπιακό! «Και πάλι εδώ στον Ολυμπιακό μου Γιώργο» μου είχε πει. «Ήρθα στο σπίτι μου για να κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά παπούτσια…» συνέχισε. Και αφού είπαμε πολλά μπήκαμε στο ταξί και πήγαμε κατευθείαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη!

        Ο Ολυμπιακός τίμησε τον θρυλικό «μουστάκια» το απόγευμα της Τρίτης (03 Οκτωβρίου) στην μπουτίκ, στο «Γεώργιος Καραισκάκης». Τίμησε τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος το 1983, στην σεζόν 1982 - 1983 πριν  από 40 χρόνια σημείωσε 29 γκολ! Επίδοση η οποία τον έφερε στην τρίτη θέση των σκόρερ στην Ευρώπη! Ήρθε τρίτος, πίσω μόνο από τον Φερνάντο Γκόμεζ, της Πόρτο που πήρε το χρυσό με 36 γκολ, αλλά και τον Πίτερ Χάουπτμαν της Φέγενορντ που πήρε το ασημένιο με 30 τέρματα! Ο Νίκος πήρε το χάλκινο παπούτσι! 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου