ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΩΝ «ΑΙΩΝΙΩΝ» ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ!

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023







ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ 
ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ 
ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! 
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
       Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο Νέο Φάληρο. Όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη αλλά και οι υπερατλαντικές Αμερική και Αυστραλία βλέπουν έχουν στρέψει τα βλέμματα τους σήμερα στο «Γεώργιος Καραισκάκης»! 
        Εδώ οι δυο ε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα δώσουν το παράδειγμα πως το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανεβασμένο. 
        Ο σημερινός αγώνας έχει άρωμα με την  απόδειξη των δυο καλύτερων ομάδων.   
        Στο «Γεώργιος Καραισκάκης» την Κυριακή διεξάγεται ένα ακόμη ντέρμπυ των «αιωνίων». Εδώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι που δεν έχει…προγνωστικά!
        Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 215 επίσημοι αγώνες! Ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 87 νίκες! Ο Παναθηναϊκός 54! Ενώ άλλα 74 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα! Ο Ολυμπιακός προηγείται και στα γκολ. Σε επισήμους αγώνες έχει πετύχει 279 γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 212! Ο Δημήτρης Σαραβάκος με 16 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ! Νίκη με το μεγαλύτερο σκορ εντός έδρας σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο ντερμπυ που έγινε την 1 Ιουνίου του 1930 πριν από 93 χρόνια. Ήταν ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Ολυμπιακό με 8-2! Ενώ την ευρύτερη νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος για το Κύπελλο Ελλάδος στις 13 Νοεμβρίου του 1932 πριν από 91 χρόνια συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 6-1 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας!   
        Να πούμε πως ο πρώτος αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ήταν ένα φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στις 28 Ιουνίου 1925, πριν από 98 χρόνια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και που έληξε ισόπαλος με σκορ 3–3! 
        Ενώ ο πρώτος επίσημος αγώνας μεταξύ των «αιωνίων» διεξήχθη την 1 Ιουνίου του 1930, πριν από 93 χρόνια. Ήταν ένας αγώνας για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Ολυμπιακό με 8-2!     
          Για το ντέρμπυ αυτό οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σίγουροι για την ανωτερότητα της ομάδας των Ανδριανοπουλαίων, είχαν φθάσει εν πομπή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Κρατούσαν μάλιστα και ένα φέρετρο! Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, το φέρετρο διαλύθηκε και τα κομμάτια του χρησίμευσαν για τα επεισόδια που ακολούθησαν. Το παιχνίδι αυτό παρακολούθησαν 10.000 θεατές, που ητσν ρεκόρ προσέλευσης για εκείνη την εποχή! 
          Είναι γεγονός πως τα ντερμπυ των «αιωνίων» θεωρούνται και είναι τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Ακόμη θεωρούνται από τα κορυφαία από πλευράς αντιπαλότητας των δυο ομάδων στην Ευρώπη. Οι αναμετρήσεις τους αποτελούν σημείο αναφοράς για το φίλαθλο κοινό και κεντρίζουν πάντοτε το ενδιαφέρον και στις περισσότερες περιπτώσεις και των οπαδών άλλων ομάδων, ακόμη και όταν δεν είναι βαθμολογικά ή αγωνιστικά κρίσιμοι.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου