ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ        ΙΣΤΟΡΙΑ       ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
    Έχουν περάσει από εκείνη την ημέρα πενήντα (50) ολόκληρα χρόνια! Από εκείνο το απόγευμα της 16 Νοεμβρίου του 1973 και ιδιαίτερα το ξημέρωνα της 17 Νοεμβρίου του 1973 που το «Εδώ Πολυτεχνείο» από τον ερασιτεχνικό μα παντοδύναμο Ραδιοφωνοκο Σταθμό των Ανεξάρτητων Φοιτητών εφθανε ΠΑΝΤΟΥ και ηχούσε όχι στα αυτιά μας αλλά στην καρδιά μας!       
    Τότε ξέραμε το γιατί αγωνίστηκαν αγωνιστήκαμε. Για ψωμί. Για Παιδεία. Για Ελευθερία!
    Σήμερα το «Εδώ Πολυτεχνείο» σχεδόν έχει σβήσει! Έχει περάσει στα ψιλά δυστυχώς! Μάλιστα μια τέτοια ημέρα οι μόνοι που γιορτάζουν
 Και πανηγυρίζουν είναι οι ΜΠΑΧΑΚΑΚΗΔΕΣ! 
     Ψέματα είναι;
     Όπως για όλους εμάς τους πάνω από τα 75 είχε τεθεί ποιο παλια το ερώτημα πως πέρασαν 50 χρόνια από τα γεγονότα της Σμύρνης, έτσι σήμερα για τους πάνω από 65 τίθεται το ερώτημα «πέρασαν κιόλας 50 χρόνια;»!    
     Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρονια απο την Εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνειο! Δέν ηταν ομως μονο οι φοιτητές μεσα στο Πολυτεχνείο ειχαν μπει και αλλα "εξτρέμ στοιχεια", με σκοπό να δράσουν την κατάλληλη στιγμή! Οι γνωστοί "μπαχαλάκηδες"!
    Το τάνκ που ηταν εκει, έξω απο την Πύλη, πηρε εντολή και τα χαράματα της 17 Νοεμβρίου 1973 εισέβαλε στο Πολυτεχνείο...
    ΟΥΔΕΙΣ ειναι νεκρός απο την εισβολή, οπως λενε αυτόπτες μάρτυρες που ηταν δίπλα απο την Πύλη που εριξε το τανκ! Το ιδιο λεει και το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλίωτης που εζησε λεπτο με λεπτο την εισβολη.
    Ναι, υπήρξαν νεκροί και παράπλευρες απώλειες, έξω ομως απο το Πολυτεχνειο, απο σφαίρες που επεσαν εκεινη την ημέρα!
   Τωρα.
   Θυμάμαι το τι τράβηξα (αλλη φορα θα σας πω περισσοτερα...) απο τίς 17 Νοεμβρίου 1994 και μετά  οταν ειχα καλεσμένο στην εκπομπή μου τον Στέλιο Παττακό, που ειχε αποφυλακιστεί λιγο καιρο πρίν και μιλήσαμε για την 21Απριλίου 1967, αλλα και για το Πολυτεχνείο! 
    Όλες οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες, για ενα χρόνο με ειχαν κάνει πρώτο θέμα! Ήμουν ο μόνιμος στόχος τους!
    Ο Στέλιος Παττακός έφυγε σε ηλικία πάνω από 105 ετών!
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου