ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕ ΕΣΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΚΙ’ΕΓΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023



«ΠΑΡΕ ΕΣΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ…
   ΚΙ’ΕΓΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ…»!
Γράφει ο Γιώργος Κοντονής 
   Με τους στίχους του πανέμορφου αυτού τραγουδιού απαντούν στην Κέντρική Επιτροπή τα παιδιά της Ομπρέλας και πήραν το δίκιο τους δρόμο! 
    Είναι σίγουρο πως αυτό το Σαββατοκύριακο οι εξελίξεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα είναι ραγδαίες! Οι γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ λένε  ότι «η ΚΕ που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και εν πολλοίς θα κρίνει την ενότητα ή τη διάσπαση του κόμματος παίρνει Μορφή Χιονοστιβάδας»!
      Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ήρθα η στιγμή του…χωρισμού! Μάλιστα οπως υποστηρίζουν οι ρεπόρτερ του ΣΥΡΙΖΑ «Έφτασε η ώρα να χωρίσουμε…»! «Το κλίμα πριν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι έκρυθμο, ενώ είναι γρίφος η στάση των 6+6». Λένε και συνεχίζουν.
«Σκέψεις για το βήμα πίσω στις διαγραφές, ενώ οι σκληροί προεδρικοί πιέζουν για άμεση αποχώρηση των τεσσάρων – Αποχωρεί η Αριστερή τάση και θέλει μαζί της Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλο και λοιπούς…»!
        Ακόμη όπως διάβασα «ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς σε σημερινές τοποθετήσεις τους προανήγγειλαν ότι η επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή δεν θα είναι αυτή των… διαγραφών. Από την άλλη, όμως, υπάρχει ομάδα υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη που πιέζει για άμεση διαγραφή των τεσσάρων στελεχών. Παραδείγματος χάριν ο Νίκος Καρανίκας, ειρωνευόμενος τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπογράμμισε πως «όταν ακούσω περήφανα την περήφανη αποχώρηση των φραξιονιστών της Ομπρέλας 53+6/6 όταν και άμα αποφασίσουν και τους το επιτρέψει περήφανα η περηφάνια τους και το υπαρξιακό τους δίλημμα να παρατήσουν το κόμμα που τόσο περήφανα τους συντηρεί και τόσο καιρό υπονομεύουν περήφανα» Ολα θα κριθούν στην Κεντρική Επιτροπή…»!
        Από την πλευρά της η Ομπρέλα που είναι έτοιμη για την αποχώρηση πιέζει τους 6+6… Όπως μου έλεγε συνάδελφος που ασχολείται με τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα της Ομπρέλας όλα έγιναν μετά την την ομιλία του Ευκλέιδη Τσακαλώτου στην εκδήλωση της «Εποχής». Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ του διαβάζουμε. «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άνοιξε την πόρτα της αποχώρησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι ένα κύμα ανθρώπων και στελεχών πλησίον της «Ομπρέλας» ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…»! Και συνεχίζει 
«Ενδεχομένως αυτό να πραγματοποιηθεί έως και την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, ειδικά έαν έρθει εκεί προς ψήφιση η παραπομπή προς διαγραφή ή «πολιτική αποδοκιμασία» των τεσσάρων στελεχών, Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Στέφανου Τζουμάκα. Σε αυτό το πλαίσιο η «Ομπρέλα» πιέζει τα στελέχη που συντάσσονται με την τάση των 6+6 και στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές ώστε να αποχωρήσουν συντεταγμένα μαζί τους…»
        Όλα λοιπόν κρίνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το Σαββατοκύριακο! Και όλα δείχνουν πως είμαστε κοντά στη διάσπαση-διάλυση του κόμματος!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου