ΚΑΠΟΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023




ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ 
(30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014)

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!..
    Όπως κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες, λιγο πριν απο την γέννηση του Θεανθρώπου, ετσι και χθες Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2014 (πριν από 9 χρόνια) δόθηκε το "ετήσιο τσάι των Ενοριτών", στον Ιερο Ναο του Αγίου Κοσμα, εδώ στην Νεα Φιλαδέλφεια!
Ηγέτης, όπως πάντοτε, ο πνευματικός μας και προϊστάμενος του ΙΝ, ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ηλιάκης.
     Την εκδήλωση προετοίμασε και παρουσίασε, η πρόεδρος του Φιλόπτωχου (εαν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος απο τους πατέρες, τους ιερείς μας) η Μάχη Τσωρτου!
     Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού μας, που λειτουργεί κάτω, στον ΙΝ του Αγίου Μηνά, ηταν γεμάτη "για μια λιτή μα όμως γεμάτη αγάπη εκδήλωση", απο την οποία όμως απουσίαζαν γνωστές προσωπικότητες της περιοχής, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως!!!
      Στην ομιλία του ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης τόνισε ιδιαίτερα πολυ οτι "με τα χρήματα που θα συγκεντρώθηκαν θα αγοράσουμε διαφορα προϊόντα ώστε να μην υπαρχει τούτες τις άγιες ημέρες κάποιος χωρίς φαγητό. Κάποιος, που να πεινάει..."!
      Υπήρξε ανάγνωση Χριστουγεννιατικων κειμένων απο δυο κύριες της χωροδιας του ΙΝ του Αγίου Κοσμα και του Αγίου Βασιλείου, στην Ενορία μας.
      Να προσθέσω πως στο τέλος έγινε κλήρωση τυχερών λαχνών!
      Προσωπικά σε ολους εύχομαι υγεία και καλές γιορτές.
      Χρόνια πολλά και του χρόνου!
      Κάθε χαρά.
Γιώργος Κοντονής
•••Σημ. Συντ.
     Οι δυο άλλοι πατέρες που δικαιολογημένα απουσίαζαν απο την εκδήλωση... 
     Ο γνωστός Αγιογραφος, Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παναγιωτακόπουλος ειχε υπηρεσία στο Κοιμητήριο. 
     Και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Καρυαμης την ίδια ώρα τελούσε στον Ναο μας, το μυστήριο του γάμο, για ενα νεο ζευγάρι, στο οποίο ευχόμαστε να ζήσει.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου