ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΥΤΣΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023



ΕΦΥΓΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΥΤΣΟΣ 

ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΡΗΝΕΙ…

      «Έμπαινε Γιούτσο» φώναζαν οι φίλοι του Ολυμπιακού και τον παρότρυναν να μπαίνει στις αντίπαλες περιοχές και να σκοράρει! 

       Και ναι ήταν η ιαχή,το σύνθημα που έμεινε στην ιστορία!  Μπορεί ο Νίκος Γιούτσος στα 81 χρόνια του να ξεκίνησε το χωρίς επιστροφή ταξίδι του, όμως η μορφή του και τα κατορθώματά του με την ερυθρόλευκη φανέλα θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στις καρδιές των εκατομμυρίων φίλων του Ολυμπιακού. 

       Είναι γεγονός πως η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της. Έτσι ο Ολυμπιακός αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν βυθιστεί στο πένθος! Ο Νίκος Γιούτσος ένα παιδί μάλαμα έφυγε από την ζωή και σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στην οικογένεια του και στον Ολυμπιακό, αλλά σε όλη την Ελλάδα!

        Ο Νίκος Γιούτσος αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού από το 1964 έως το 1974. Σημείωσε 128 γκολ. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα. Το καλύτερο γκολ. Το ιστορικότερο γκολ ο Νίκος Γιούτσος το σημείωσε στο Κάλιαρι στην Ιταλία, στην μεγάλη και ποιο σπουδαία εκείνη νίκη του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ευρώπης. «Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1972. Τότε, με γκολ του Γιούτσου, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στο «Stadio Sant'Elia» και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Για πρώτη φορά ελληνική ομάδα επικρατούσε επί ιταλικού εδάφους. Ο Γιούτσος και οι συμπαίκτες του είχαν πετύχει έναν άθλο…», έγραψε ο αθλητικός και πολιτικός Τύπος της εποχής! Θυμάμαι πως στα ΧΡΟΝΙΚΑ της ΗΜΕΡΑΣ στο ΕΡΤ στην ΕΡΑ είχα μεταδώσει. «Ο θρύλος με αυτό το γκολ του Γιούτσου που πανηγυρίστηκε περισσότερο από όλα όσα έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στην ιστορία του στο Στάδιο Καραϊσκάκη, προκρίθηκε πανηγυρικά στην Ευρώπη»!

        Να προσθέσω πως ο Γιούτσος το 1974 έφυγε από τον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον συμπολίτη Εθνικό το 1976! 

Να πούμε ακόμη πως πέρα από τα σπουδαία κατορθώματά του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Γιούτσος τίμησε και εκείνη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας. Της Εθνικής μας. Φόρεσε 15 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, από το 1965 μέχρι και το 1970 και σκόραρε 6 φορές!

          Νίκο καλέ μου φίλε καλό ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου