ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023





ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ 
      Η αθλητική δημοσιογραφία έγινε ποιο φτωχή. Ο Βασίλης Γεωργίου ο άνθρωπος που με τη θρυλική φωνή του συγκίνησε  εκείνο το βράδυ όταν η ΑΕΚ κέρδιζε στο Καλλιμάρμαρο την Σλάβια στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου με 89-82 και κατέκτησε Ευρωπαϊκό τίτλο! Κάτι που γινόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα σε όλα τα αθλήματα!
      Εκείνο το βράδυ που ο αείμνηστος Βασίλης Γεωργίου με τη συγκλονιστική του μετάδοση, μας ταξίδεψε στα Ευρωπαϊκά σαλόνια του μπάσκετ, το ημερολόγιο έγραφε 4 Απριλίου του 1968, πριν από 55 χρόνια. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ πάνω από 80.000 θεατές ένα λεπτό πριν τελειώσει ο αγώνας άναψαν χιλιάδες κεράκια στο Παναθηναϊκό στάδιο για να  φωτίσουν τις μέχρι εκείνη τη στιγμή σκοτεινές εξέδρες, καθώς τότε φωτισμός υπήρχε μόνο στον αγωνιστικό χώρο! Σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και με τα κεριά αναμμένα ζητωκραύγαζαν για τη νίκη της Ελληνικής ομάδας.
      Ο αείμνηστος Βασίλης Γεωργίου ξεκίνησε την καριέρα του την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση, Το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Γαβάκη την εκπομπή Ματιές στα Σπορ την αθλητική εκπομπή που είχε πολλούς ακροατές! 
       Να προσθέσουμε πως ο Γεωργίου έπαιξε μπάσκετ! Ξεκίνησε την καριέρα του από το Σκαγιοπούλειο όπου μαζί του αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1951. Την ίδια χρονιά μεταγράφηκε στον αγαπημένο του Απόλλωνα, του οποίου φόρεσε τη φανέλα ως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 και αποτελούσε βασικό του παίκτη! Το 1961 ο Βασίλης Γεωργίου πήρε μεταγραφή για τον Τρίτωνα Αθηνών! Ενώ το 1963 επέστρεψε στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής, στην οποία έκλεισε την καριέρα του. 
       Εκείνο που πρέπει αυτή την ώρα να υπογραμμίσω είναι το γεγονός ότι ο αείμνηστος συνάδελφος αγαπούσε με πάθος τον Απόλλωνα! Μάλιστα τον αγαπημένο του Απόλλωνα, υπηρέτησε από διάφορα πόστα!     Να τονίσω όμως πως  ο Βασίλης Γεωργίου υπήρξε φανατικός φίλαθλος της ΑΕΚ!
       Βασίλη καλό σου ταξίδι.
       ***Σημ.Συντ. Στην αριστερή φωτογραφία     
            διακρίνονται από τα αριστερά η Νίνα    
            Βλάχου. Δίπλα της ο Βαγγέλης 
            Παπαδόπουλος. Ακφωνητρθα της ΕΡΤ ΕΡΑ.   
            Και στη δεξιά πλευρά η αφεντιά μου και 
            δίπλα μου ο αείμνηστος καλός μου φίλος ο 
            Βασίλης Γεωργίου. Στην άκρη δεξιά ο 
            Μάριος Κυπριανίδης! Και στη δεξιά 
            φωτογραφία. Η αφεντιά μου. Ο μακαρίτης 
            Βασίλης Γεωργίου. Και ο Μάριος 
            Κυπριανίδης!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου