ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Μ Ο Ν Ο ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023



Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑ 
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     Αφού ξεκαθαρίσω από την αρχή, πως μέτρα για την βία υπήρχαν απο την εποχή που ο Γιώργος Ορφανός ηταν αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού. Μέτρα που εαν η πολιτεία τα συνέχιζε η βία ΔΕΝ θα υπήρχε και ΔΕΝ θα είχαμε τέτοια εγκληματικά γεγονότα όπως λαμβάνουν χώρα σήμερα! Ακόμη να πω πως τα νέα μέτρα θα τα κρίνουμε στην πράξη!
     Με σχόλιο μου χθεσινό ειχα προβλέψει οτι ο Ολυμπιακός αδικείται απο την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης και κυρίως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία το αποψινό δύσκολο παιχνίδι (έχει χαρακτηριστεί τελικός) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ «για επιτακτικούς λογους προστασίας της δημόσια τάξης και ασφαλείας η διάθεση εισιτηρίων και η παρουσία θεατών στους αγώνες των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων...»! Έτσι απόψε ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ χωρίς τους φίλους του στις κερκίδες σε ένα παιχνιδι από το οποίο κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον όχι μόνο της Χώρας αλλά και της χώρας μας. Γιατί εαν απόψε χάσουν και αποκλειστούν για τη συνέχεια ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που χωρίς αμφιβολία έχει και το ποιο δύσκολο αποψινό ρόλο, η Ελλάδα θα χάσει πολλούς βαθμούς την ωρα που τους έχει ανάγκη. Αυτό δεν το σκέφτηκε κανείς; 
     Ο Ολυμπιακός χωρίς κόσμο γιατι είναι το κακό παιδί και όλοι οι άλλοι με κόσμο! Είναι ηθικό; Έχει λογική να γίνεται κάτι τέτοιο σε μια κρίσιμη καμπή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου; 
     Δίκαια λοιπόν η ΠΑΕ των ερυθρολεύκων διαμαρτύρεται και κανει σκληρή κριτική, αφου η Κυβέρνηση, οπως τόνισα και σε προηγούμενα σχόλια μου, δείχνει με την φωτογραφική αυτή διάταξη ως υπεύθυνο της βίας μόνο τον Ολυμπιακό! Όλοι οι άλλοι ειναι απο παρθενογένεση! 
     Ντροπή! 
     Πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν όλα τα ατοπήματα, οι βίαιες καταστάσεις τα μαχαιρώματα σε Αθήνα, Συνοικίες, Θεσσαλονίκη, Γειτονιές και σε άλλες περιοχές της Ελλαδος. 
     Γιατί άραγε;
     Α και κάτι ακόμη. Προσεύχομαι καθημερινά ο νεαρός αστυνομικός ο Γιώργος να βγει νικητής από αυτή την δύσκολη μάχη που δίνει για την ίδια την ζωή του.
Γιώργος Κοντονής

            Ας δούμε τώρα τι λέει το ρεπορτάζ 
   «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για τις κλειστές εξέδρες στο Γ. Καραϊσκάκης στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα και ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της. Οι Πειραιώτες κάνουν λόγο για φωτογραφική στοχοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και καλούν την κυβέρνηση να εξηγήσει το σκεπτικό.
    Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε λίγο αργότερα ότι «τα όσα προηγήθηκαν – ειδικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών, για την οποία έχει υπάρξει ομολογία – δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό», ενώ δεν άργησε νέα ανακοίνωση του Ολυμπιακού που προαναγγέλει προσφυγή στη δικαιοσύνη...»

          Η νέα ανακοίνωση του Ολυμπιακού

     «Η απάντηση που διέρρευσε από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού προφανώς δεν είναι απάντηση και δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
      Λέτε πως είναι «κυριαρχικό σας δικαίωμα» να κλείνετε κάθε γήπεδο λόγω υψηλής επικινδυνότητας.
      Σας ρωτάμε ξανά: Γιατί δεν κλείσατε το γήπεδο βόλεϊ χθες στο οποίο έγινε ευρωπαϊκό ματς με παρουσία φιλάθλων και γιατί δεν κλείσατε το γήπεδο μπάσκετ για την Παρασκευή (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ); Γιατί δεν κλείνετε τα άλλα ποδοσφαιρικά γήπεδα αύριο (Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα και ΠΑΟΚ – Ελσίνκι);
     Έχετε κάποιο στοιχείο ότι η «υψηλή επικινδυνότητα» υπάρχει μόνο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; Αν έχετε, βγάλτε το στο φως. Όλα στο φως.
     Θα μας απαντήσετε για τους εμπορικούς χώρους (σουίτες, εστιατόρια) που δεν έχουν σχέση με τις εξέδρες αν θα μείνουν ανοιχτοί;
     Θα απαντήσετε στα ερωτήματα των εκατομμυρίων φιλάθλων μας και στα δικά μας ή θα μείνετε στο «κυριαρχικό σας δικαίωμα» που το ασκείτε κάνοντας σαφέστατη διάκριση σε βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του κόσμου του;
     Είναι θέμα Δημοκρατίας και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα υπερασπίσει τα δικαιώματά του προσφεύγοντας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη σε βάρος των Υπουργών κκ Οικονόμου, Κατσαφάδου και Βρούτση που πήραν αυτές τις αποφάσεις και έκαναν απαράδεκτες διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες.
     Σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να απαντήσετε και να ανακαλέσετε την απόφασή σας».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου