ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023







Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΩΣΤΕΑ ΣΤΟ  ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
      Η Πολιτεία.
      Οι Ένοπλες Δυνάμεις 
      Η πολεμική αεροπορία τίμησαν τον ήρωα Επαμεινώνδα Κωστέα που προτίμησε να χάσει την ζωή του παρά να εγκαταλείψει το αεροπλάνο που θα έπεφτε σε κοντινό χωριό ή μέσα στο αεροδρόμιο που ήταν γεμάτο κόσμο και θα είχαμε δυσάρεστα αποτελέσματα. 
       Σήμερα λοιπόν οι Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούν για τον επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, στην Καλαμάτα. 
      Το πρωί σήμερα (Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 7:30) πραγματοποιήθηκε τελετή απόδοσης τιμών κατά την έπαρση της σημαίας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
       Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον ιερό ναό Παναγιάς Παντάνασσας που είναι μέσα στο Πεντάγωνο. 
       Το ιστορικό της τελευταίας πτήσης.
     «Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας τραυματίσθηκε θανάσιμα, κατά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2Ε BUCKEYE, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου του 2023
        Βουβός θρήνος στη Γαλιά Ηρακλείου Κρήτης, εκεί όπου οι κάτοικοι θρηνούν για τον χαμό του 40χρονου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Επαμεινώνδα Κωστέα, σε δυστύχημα με αεροσκάφος στην Καλαμάτα»
        Στο ρεπορτάζ οι συνάδελφοι αναφέρουν ακόμη
      «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο 40χρονος πιλότος, που σχεδίαζε να περάσει την Πρωτοχρονιά στο χωριό μαζί με την οικογένεια της συζύγου του Ειρήνης, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το μοιραίο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 Buckeye κατέπεσε χθες στις 11:30 το πρωί, λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, στην Καλαμάτα.
        Πρόκειται για μια ακόμη τραγωδία που έρχεται να προστεθεί σε αυτές που έχει βιώσει η οικογένεια της συζύγου του, που έχει χτυπηθεί δύο ακόμη φορές σκληρά από τη μοίρα».
       Αθάνατος

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου