ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»!

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ»!
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Είναι αλήθεια.  Το είχε πει. Ήταν δέσμευση προεκλογική. Και τώρα με νόμο του κράτους γίνεται πράξη! Άλλωστε είμαστε η τελευταία χώρα που δεν διαθέταμε! Ο λόγος για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια που πρόκειται να λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο του 2024. 
    «Εισάγουμε στην Ελλάδα τη λειτουργία μη κρατικών Ανώτατων Ιδρυμάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
      Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός το νομοσχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί την άλλη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο. Και αμέσως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Μετά θα γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024.
      Να προσθέσουμε πως στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «Η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία». Επισήμανε μάλιστα πως «είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ύστερα από 14 χρόνια που δρομολογείται με τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα». Έκανε λογο στη συνέχεια για «τομή στον ιστορικό χρόνο».
       Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο 
πρωθυπουργός τόνισε ότι θέλει να αναλάβει πέντε σαφείς δεσμεύσεις. Και ανακοίνωσε πως «από τις αρχές του 2024 αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο ΕΣΥ»! 
       Για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός είπε ότι «σηματοδοτεί μια τομή στον ιστορικό χρόνο, καθώς αυτή η αναβάθμιση υπήρξε εθνικός στόχος για τον οποίο είχα δεσμευτεί προσωπικά εδώ πριν από έναν χρόνο ότι θα επιτευχθεί εντός του 2023 και έτσι έγινε. Μέσα από ένα σχέδιο της Πολιτείας βασισμένο στην εμπιστοσύνη». 
        Επιτέλους αρχίζει κάτι καλό και στην Χώρα μας.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου