ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024





ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!
       Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι ισχυροί μετασεισμοί στην Ιαπωνία συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό!
        Μέχρι και τώρα έχασαν την ζωή τους τεσσερις άνθρωποι στην περιφέρεια Ισικάουα, όπως μετέδωσε το Kyodo News επικαλούμενο την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας της Ισικάουα.
         Να προσθέσω πως ο σεισμός προκάλεσε κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου κατά μήκος της δυτικής ακτής της Ιαπωνίας και της γειτονικής Νότιας Κορέας, με τις Αρχές να λένε ότι μπορεί να ακολουθήσουν μεγαλύτερα.
          Ο σεισμός ήταν ισχυρός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Και σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά της Ιαπωνίας. Ο σεισμός, που έγινε ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ήταν αισθητός στο Τόκιο και σε όλη την περιοχή Καντό.
        Αρχικά σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα το μέγεθος του σεισμού εκτιμήθηκε στα 7,4 Ρίχτερ αλλά αργότερα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, στους 7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), και στους 7,6 βαθμούς σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK δείχνουν κτίρια να καταρρέουν στην Ισικάουα, και σεισμικές δονήσεις να σείουν κτίρια στην πρωτεύουσα Τόκιο στην απέναντι ακτή.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου