ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ;»

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024



ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;»
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
      Έριξε τελικά την βόμβα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο κ. Ιερώνυμος. Σε ερώτηση εάν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα απάντησε χαρακτηριστικά. «Γιατί να μην κάνουμε Δημοψήφισμα για τον γάμο των ομοφύλων; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;»! Τη δήλωση αυτή ο κ. Ιερώνυμος την έκανε σήμερα το πρωί λίγο πριν τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης. 
       Στη συνέχεια ο Μακαριότατος για τις αντιδράσεις των Αρχιερέων τόνισε πως όλα θα ακουστούν στη συνεδρίαση της ΔΙΣ την Τρίτη. Και συμπλήρωσε. «Σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να πάρει θέση μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ο Πρωθυπουργός»! 
       Τόνισε ακόμη ο κ. Ιερώνυμος. «Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό πρέπει. Είναι θέμα της κοινωνίας. Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν πρέπει να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέπτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια να υπάρχει αύριο» 
        Και ο Αρχιεπίσκοπος ο Μακαριότατος κατέληξε. «Θα ενημερώσουμε τον κόσμο μας και αν ο κόσμος θέλει κατεύθυνση θα την πάρουμε, αλλά έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε»
        Προσωπικά πιστεύω πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει απόλυτα δίκιο. Το σωστό ήταν να ερωτηθεί γι’αυτό το κρίσιμο θέμα ο λαός με δημοψήφισμα.
        Όμως αν κρίνω  από την απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου του κ. Μαρινάκη η Κυβέρνηση μάλλον φοβάται το δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα»! Τόνισε ακόμη ότι κάνεις μπορεί να υποδείξει στην Εκκλησία τι θα πεί. «Με τον απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησία, στη χώρα υπάρχει εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία». 
         Τα σχόλια δικά σας

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου