ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024



Α Ξ Ι Ο Σ 
ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΞΙΚΟΥ 
ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 
Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ 
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     Έχω ιδιαίτερη χαρά.
     Ένας δικός μας άνθρωπος. Ένα δικό μου παιδί (είναι εγγονός του φίλου μου και συμμαθητή μου στο Γυμνάσιο στους Αγίους Αναργύρους) ανέβηκε στη ιερωσύνη και έγινε αυτό που ήθελε και όλοι περιμέναμε Μητροπολίτης. 
      Ο μέχρι και χθες Αρχιμανδρίτης ο π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος που ήταν από τα κορυφαία στελέχη της Μητρόπολης Αθηνών και στενός συνεργάτης του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου που ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξελέγη από την ΙΣ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ομόφωνα  παμψηφεί ποιο σωστά Μητροπολίτης Μαξικού! 
      Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως χειροτονήθηκε διάκος και στη συνέχεια Πρωτοπρεσβήτερος Αρχιμανδρίτης από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας τον ΑΞΙΟ Σεβασμιοτατο κ. Γαβριήλ. 
       Από το Πατριαρχείο έφθασε η είδηση.
    «Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Τετάρτην, 24ην Ἰανουαρίου 2024, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
       Κατ’ αὐτήν, προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος μετέθεσε τόν Σεβ. Μητροπολίτην Μεξικοῦ κ. Ἀθηναγόραν εἰς τήν χηρεύουσαν Ἱεράν Μητρόπολιν Βιζύης, ἐνῷ εἰς τήν οὕτω κενωθεῖσαν Ἐπαρχίαν Μεξικοῦ ἐξέλεξε παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Ἰάκωβον Ἀνδριόπουλον, μέχρι τοῦδε Γενικόν Ἀρχιερατικόν Ἐπίτροπον τῆς Ἱερᾶς Ἀρχεπισκοπῆς Ἀθηνῶν». 
         Μαζί με όλους αναφωνώ 
         ΑΞΙΟΣ 
         ΑΞΙΟΣ 
         ΑΞΙΟΣ 
Γιώργος Κοντονής 

           Διαβάστε τώρα το ανακοινωθέν
     «Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Τετάρτην, 24ην Ιανουαρίου 2024, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.
     Κατ’ αυτήν, προτάσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμε-νικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος μετέθεσε τον Σεβ. Μητροπολίτην Μεξικού κ. Αθηναγόραν εις την χηρεύουσαν Ιεράν Μητρόπολιν Βιζύης, ενώ εις την ούτω κενωθείσαν Επαρχίαν Μεξικού εξέλεξε παμψηφεί τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Ιάκωβον Ανδριόπουλον, μέχρι τούδε Γενικόν Αρχιερατικόν Επίτροπον της Ιεράς Αρχεπισκοπής Αθηνών.
     Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου».
Categories: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΞΙΚΟΥ

Βιογραφικό

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Hohenstaufen Gymnasium και στο Kaiserslautern της Γερμανίας. Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο της Exeter με αντικείμενο τον «Εθνοφυλετισμό» και «Το Πρόσωπο του Πρόσφυγα». Μιλάει την αγγλική και ελληνική γλώσσα ως μητρικές γλώσσες, και επιπλέον μιλάει ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά. Έχει ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα. Διετέλεσε με επιτυχία γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων και κοινωνικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας. Μέχρι και σήμερα συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ευρώπης για την μετανάστευση (CCME), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε., μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PMC ΑΕ καθώς και αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Council of European Churches. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και μέλος της Αντιπροσωπείας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών. Από το έτος 2020 έως και σήμερα τέλεσε χρέη Διευθυντού Ανάπτυξης στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών με επιτυχία. Διετέλεσε προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας και είναι χειροτονία του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή υπηρετούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου