ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ!

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 202


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ 
ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ…ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ! 

     Ναι. 
     Είναι αλήθεια. Υπάρχουν σήματα της Τροχαίας, του ΚΟΚ ποιο σωστά που ουδείς γνωρίζει τι σημαίνουν! Έτσι αυτά που λένε πολλά και το πρόστιμο είναι τσουχτερό περνούν απαρατήρητα!
     Είναι λοιπόν γεγονός πως ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας κρύβει πολλές παγίδες! Με αποτέλεσμα αν δεν γνωρίζουμε τις διατάξεις του, αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε σωστά την οδική σήμανση και τις απαγορεύσεις που αυτή η πινακίδα επιβάλλει!
     Να πούμε ακόμη ότι η οδική σήμανση αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για την… ειρηνική μας συνύπαρξη στους ελληνικούς δρόμους. Βέβαια έχουμε πλήθος από σήματα τα οποία καθιστούν την απομνημόνευσή τους και την… ορθή ερμηνεία τους δύσκολη! 
     Και ασφαλώς υπάρχουν και τα σήματα… SOS! Και φυσικά είναι εκείνα που συναντάμε συχνότερα στης καθημερινότητά μας και επιβάλλεται να υπακούσουμε σε όσα μας «υπαγορεύουν». Ανάμεσα σε αυτά ανήκει και το σήμα με τον κόκκινο κύκλο στο κέντρο του οποίου δεν φιλοξενείται κάποιο άλλο διακριτικό!
     Αυτό το γεγονός κουβεντιάζεται σχεδόν από όλους! Πρόκειται για κάποιο σήμα που μοιάζει να είναι και φυσικά είναι «άδειο». Αυτό φυσικά το κάνει να περνά πολλές φορές απαρατήρητο, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που αγνοούν την κρισιμότητα της σημασίας του. Να πούμε ότι η παραβίαση του σήματος αυτού επισύρει ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας.
      Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν οι “φίλοι οδηγοί” είναι ότι ο χρυσός κανόνας για τα σήματα που φέρουν έναν κόκκινο κύκλο είναι πως υποδεικνύουν κάποια απαγόρευση. 
     Είναι αλήθεια. Γεγονός που ουδείς το αμφισβητεί. Και αυτό μόνο, αρκεί ώστε να μας προβληματίσει και να μας κάνει να ξανασκεφτούμε την όποια μας κίνηση!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου