ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ!

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2024



ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ
ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ!  

               «Θα έρθει η ώρα που φίλαθλοι 
                 και των δύο ομάδων θα είναι στα 
                 γήπεδα»
        Εξέφρασε την ελπίδα ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού Γιαννης Βρούτσης! Αν και τον βρίσκω πολύ αισιόδοξο τον φίλο μου υπουργό, στηρίζω τη δήλωση του αυτή και ελπίζω κι’εγώ πως κάποτε θα γίνει πράξη και θα δούμε φιλάθλους και των δυο αντιπάλων ομάδων να παρακολουθούν «μαζί» τον αγώνα!
         Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου αθλητικού νόμου ο Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο τι πρέπει να προσέξουν οι ομάδες είπε χαρακτηριστικά. «Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα και αυτό γίνεται σε ένα νέο περιβάλλον όπου θα υπάρχει μία νέα ΔΕΑΒ (διαρκής επιτροπής αντιμετώπισης βίας) που θα επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις, με κατ’εξοχήν κύρωση το κλείσιμο του γηπέδου για τους φιλάθλους. Αν πέσει κροτίδα, πυρσός ή επικίνδυνο αντικείμενο στον χώρο του γηπέδου, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας η συγκεκριμένη ομάδα»! Και στη συνέχεια ο κ. υπουργός τόνισε. «Στις 6 Μαρτίου ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία που αν δεν τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου, κανένα γήπεδο που δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους! Την Τρίτη 9 Απριλίου θα ισχύσει ταυτοπροσωπία, δηλαδή ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο»! 
          Ακολούθως τον λόγο πήρε ο υπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος αναφέρθηκε στα ηλεκτρονικά εισιτήρια τονίζοντας. «Η αγορά των εισιτηρίων συνεχίζεται να γίνεται με τον κλασικό τρόπο. Από κει και πέρα με τον αριθμό ερχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το gov wallet, μια εφαρμογή η οποία έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους Έλληνες και στην οποία θα μπορέσουμε να εισάγουμε εκεί το εισιτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας. Υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής για τους Έλληνες πολίτες και τους μη Έλληνες. Η πρώτη είναι να συνδεθούμε με κωδικούς taxis. Αφού αγοράσουμε το εισιτήριό μας το περνάμε στο wallet με απλές κινήσεις. Για τα παιδιά η διαδικασία είναι παρόμοια και υπάρχει ειδική κατηγορία καθώς το wallet δείχνει τα τέκνα. Σε περίπτωση αλλοδαπών που δεν είναι στο μητρώο γίνεται χρήση του διαβατηρίου στο wallet».
         Ύστερα από όλα αυτά προσωπικά πιστεύω πως είναι  προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αρκεί να μην ισχύσουν τρεις ημέρες όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου