ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ‘80 ΚΑΙ ΤΟ…ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ!

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024



ΠΑΡΕ ΤΟ…ΜΗΔΕΝ!
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ…

     Τη δεκαετία του ‘80 που δεν είχαμε κινητά 
      η επικοινωνία μας γινόταν με το τηλέφωνο 
      που βλέπεται! Και πρέπει να πω πως την 
      εποχή εκείνη τα τηλέφωνα ήταν    
      πολυτέλεια!
      Οι περισσότερες οικογένειες δεν είχαν…

ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!

     Σήμερα που ο καθένας μας έχει μαζί του πάνω από δυο κινητά και μάλιστα νέας γενιάς, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Να γράψεις μηνύματα! Βίντεο. Να βγεις στην τηλεόραση με εικόνα καλύτερη από το να είσαι στο studio. Να δέχεσαι μαιλ. Να αποθηκεύεις χιλιάδες φωτογραφίες. Και ναι μόνο…τυρόπιτα δεν ψήνει! 
     Εκείνη την εποχή του ‘80 (1980) είχαμε το τηλέφωνο που βλέπετε με το οποίο επικοινωνούσαμε! Και ποιος δεν θυμάται τι λέγαμε  όταν η ενσύρματη γραμμή δεν ήταν καλή. «Πάρε το μηδέν! Δεν σ’ακούω καλά…»! 
      Κι’ακόμα θυμάμαι όταν ήθελα να αποφύγω κάποιον «κατέβαζα το ακουστικό…»! Σήμερα βλέπουμε το νούμερο…, τον αριθμό που μας καλεί κι’αν θελουμε απαντάμε αν δεν…γουστάρουμε το αφήνουμε να…κουδουνίζει μέχρι να βγει ο τηλεφωνητής!
       Α και το ποιο σπουδαίο. Εάν ήθελες να…μπλοκάρεις κάποιον, γιατί σου ήταν ανεπιθύμητο πρόσωπο τότε…κατέβαζες το ακουστικό και το τηλέφωνο έδειχνε πως…μιλάει! 
       Δεν ήταν λίγες οι φορές που η γραμμή του τηλεφώνου εαν ήταν ΕΚΤΑΚΤΗ ανάγκη τη χρησιμοποιούσαμε και για Ραδιοφωνική! Κάναμε ζωντανή μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με την τηλεφωνική γραμμή του γηπέδου. Και πολλά άλλες ζωντανές μεταδόσεις από διαφορες εκδηλώσεις. 
       Και όλα αυτά, εαν το τεχνικό Τμήμα του ΕΙΡ στο Ζάππειο και της ΕΡΤ ΕΡΑ στην Αγία Παρασκευή, δεν προλάβαινε να παραγγείλει στον ΟΤΕ  «ευθείες ραδιοφωνικές γραμμές»!!
       Όμως γι’αυτό και για πολλά άλλα θα συνεχίσουμε άλλη ημέρα.
       Καλημέρα σας
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου