Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024



Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
     Παρακολούθησα από τις 11 το πρωί χθες την Βουλή (εκείνη την ώρα στο βήμα ήταν ο Γραμματέας του ΚΚΕ) μέχρι και περίπου τις 2 τα ξημερώματα (στο βήμα ήταν ένας νέος άνθρωπος και βουλευτής από την Λάρισα που όπως είπε εκπρόσωποι πάνω από επτά χιλιάδες συμπολίτες του!) λίγο πριν τελειώσει η δεύτερη ημέρα της Ολομέλειας. 
     Έτσι γνωρίζω τις θέσεις και απόψεις της κάθε μιας και του καθενός! Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κάποιος, ποιος έλεγε την αλήθεια και ποιος ψέμα! 
— Ποιος ήθελε πάνω στα 57 παιδιά που χάσαμε στην τραγωδία των Τεμπών, να κερδίσει «πολιτικά ωφέλη» λαϊκίζοντας χωρίς ντροπή!
— Ποιοι με φωνές και χωρίς ροή θέλησαν να κερδίσουν εντυπώσεις! 
— Ποια με την εριστική φωνή της προσπάθησε να δημιουργήσει ψυχολογικό συναίσθημα. 
— Ποιοι ήταν, οι περισσότεροι, εκτός θέματος! Ίσως ξέχασαν πως αυτό το τριήμερο η συζήτηση ήταν για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
— Ποιοι, πολλοί, έστρεψαν το…τιμόνι στην ακρίβεια και στη φτώχεια!
     Εκείνο που διαπίστωσα κατά την πολύωρη συζήτηση της Βουλής (δεύτερη ημερα) πως λείπουν οι μεγάλοι πολιτικοί! Ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας Ανδρέας Παπανδρέου, ένας Κώστας Μητσοτάκης. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φθάνει ούτε στο μικρό δακτυλάκι του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου! Ψέματα είναι;
     Θέσεις αλλά χωρίς στοιχεία είχε ο κ. Κουτσούμπας, ο Γραμματέας του ΚΚΕ! 
     Πολιτικά μίλησε απαντώντας σε όλους ο Υπουργός Επικρατείας ο Μάκης Βορίδης. Είχε θέσεις και αποστομωτικές απαντήσεις σε όλους και ιδιαίτερα στην κ. Κωνσταντοπουλου! 
      Αναμένουμε τη σημερινή ημέρα των πολιτικών Αρχηγών και θα συνεχίσουμε αύριο…
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου