Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΡΕΒΑΝΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ…ΥΣΤΕΡΑ ΣΙΩΠΗ!!

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ  
ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ
ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!
     Το είπε και το έκανε πράξη το Ισραήλ. Έδωσε το πρωί σήμερα την απάντηση του στο Ιράν. Ήταν η ρεβάνς της επίθεσης του Ιράν! Έτσι υπάρχει…ισοπαλία! 
      Βέβαια τα πράγματα δεν είναι για εφησυχασμό! Το πρωινό κτύπημα του Ισραήλ σε στόχο λέει πολλά. 
      Μακάρι όμως τα πράματα να πας μείνουν ως έχουν. Να μην υπάρξει ανταπάντηση από το Ιραν και όλα να τελειώσουν εδώ! 
      Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (07.30 της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024) ουδεμία επίσημη ανακοίνωση! 

      Ας δούμε τι λέει το ρεπορτάζ.    

     «Σειρά εκρήξεων από επιθέσεις με ντρόουν του Ισραήλ φέρονται να έχουν καταγραφεί στο Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής.
     Το Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα ανταπόδοσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας πως υπήρξε ενημέρωση των ΗΠΑ εκ των προτέρων σχετικά με την επιχείρηση αυτή.
      Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως ακούστηκαν «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αναφέροντας, όπως και το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS νωρίτερα, πως η αιτία τους δεν είναι γνωστή. Εχουν μεταδοθεί και εικόνες με εκρήξεις κοντά στην πόλη Ισφαχάν.
       Το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, μεταδίδει ότι όντως το Ισραήλ έχει επιτεθεί στο Ιράν, και ότι στους στόχους δεν περιλαμβάνονται τυχόν πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.
       Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην Ισφαχάν τις πρώτες πρωινές ώρες οφείλονταν στην ενεργοποίηση συστημάτων της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, διαβεβαίωσε αξιωματούχος του Ιράν —ο οποίος δεν κατονομάζεται— το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιμένοντας στο ότι δεν έχει γίνει πυραυλική επίθεση στη χώρα»! 
       Για το εάν είναι ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις το ρεπορτάζ λέει ότι. 
      Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι «απόλυτα ασφαλείς», διαβεβαίωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην περιοχή αυτή.
     «Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης περί συμβάντος στις εγκαταστάσεις αυτές είναι λαθεμένες», πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές» του…»!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου