ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024



ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     Βλέπαμε στην Τηλεόραση όλα όσα συνέβαιναν  και συμβαίνουν στα ξένα Κοινοβούλια, όπου οι βουλευτές έλυναν τις διαφορες τους, με μπουνιές και κλωτσιές και λέγαμε «ντροπή», «αίσχος» και «τι δημοκρατία είναι αυτή»! 
     Δυστυχώς μια τέτοια περίπτωση ζήσαμε και εμείς πριν λίγες ώρες στην Ελληνική Βουλή. Εδώ βουλευτής που είχε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου 
ένα φραστικό επεισόδιο με άλλο βουλευτή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και με όλα όσα έζησαν άλλοι βουλευτές που ήταν μπροστά στο περιστατικό, ο κ. Γραμμένος φέρεται να είπε προς τον κ. Φλώρο που ζητούσε τον λόγο να μιλήσει «βούλωσέ το εσύ σκουπίδι», με τον κ. Γραμμένο να συνεχίζει - σύμφωνα με το κ. Φλώρο - και να του λέει «γα@@ τη μάνα σου. Θα σε πάω μέσα με βραχιολάκι»!
     Έτσι φθάσαμε στο… «πάμε έξω να λογαριαστούμε». Και σε λίγα λεπτά το περιστύλιο της Βουλής μετατράπηκε σε ρινγκ. Ο κ. Φλωρος έκανε…κεφαλοκλείδωμα στον κ. Γραμμένο και τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Έσπευσε η φρουρά και απετράπησαν τα χειρότερα.
     Λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας που έκανε λόγο για  κτηνώδη συμπεριφορά του αναξαρτητιυ Βουλευτή αποφάσισε την επιβολή της απομάκρυνσης του κ. Φλώρου από τις εργασίες της Βουλής για 15 μέρες.
Να προσθέσω πως όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, «πρόκειται για ποινή χάδι, αλλά με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, δεν υπάρχει μεγαλύτερη»! 
     Πρέπει να πούμε πως,   οπως εξήγησε ο κ. Τασούλας,   «ο Ποινικός Κώδικας είναι πολύ πιο προνοητικός. Υπάρχει το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικος που μιλάει για εγκλήματα κατά πολιτειακών και πολιτικών οργάνων και προβλέπει το άρθρο 157 του ν. 4619/2019, «όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή -σημειώστε τη Βουλή-, την Κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντα, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους -εδώ έχουμε βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων, μάλιστα ο χτυπηθείς Βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει- τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη»!
     Πολύ σωστή η απόφαση του Προέδρου της Βουλής του Κωνσταντίνου Τασούλα γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να επαναληφθούν τέτοιες ντροπιαστικές εικόνες που ζήσαμε τις τελευταίες ώρες στη Βουλή

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου