ΝΙΚΗΣΕ Ο ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ! ΕΧΑΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Δευτέρα 01 Απριλίου 2024



ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ  ΕΧΑΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! 
     Τελικά δεν κέρδισαν μόνο οι δήμαρχοι στην Τουρκία, ΕΧΑΣΕ και μάλιστα πανηγυρικά ο Πρόεδρος Ερντογάν. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Εκρέμ Ιμάμογλου πέτυχε ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ και αναδείχθηκε πανηγυρικά και πάλι Δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη! Το ίδιο μεγάλες νίκες πέτυχαν οι δήμαρχοι Άγκυρας και Σμύρνης!
     «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου λαμβάνει το ποσοστό 50,68%,  51+ κατακτώντας την πρώτη θέση στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον υποψήφιο από το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ, με ποσοστό 40,49%.   

      Και αμέσως μετά τη νίκη του ο κ. Ιμάμογλου δήλωσε. «Κερδίσαμε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη». Και ευχαριστώντας τον λαό της Κωνσταντινούπολης τόνισε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη νίκη»! Αξίζει να τονιστεί ότι το 2019 ο Ιμάμογλου κατάφερε να πάρει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, έπειτα από 25 χρόνια. Για τον Ερντογάν η ανάκτηση του δήμου της Κωνσταντινούπολης, από όπου ξεκίνησε την αναρρίχησή του στην πολιτική έγινε έκτοτε στόχος ζωής.  Η Κωνσταντινούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων επισήμως, ίσως και των 20 εκατομμυρίων ανεπίσημα, πληθυσμιακά είναι μεγαλύτερη από 131 χώρες του κόσμου, παράγει το 30 έως 40% του τουρκικού ΑΕΠ, διαχειρίζεται έναν τεράστιο προϋπολογισμό και κατέχει τα ακριβότερα «φιλέτα» ακίνητης περιουσίας στη χώρα. Η μεγαλούπολη θα ήταν σημαντικό «περιουσιακό στοιχείο» για να ενισχύσει την εξουσία του ο Ερντογάν. Ακόμη ένα πλήγμα για τον Τούρκο πρόεδρο έρχεται από την Άγκυρα, όπου ο υποψήφιος του CHP κατέκτησε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον φιλοκυβερνητικό υποψήφιο. Συγκεκριμένα, ο Μανσούρ Γιαβάς βγήκε πρώτος με 58,81%, αφήνοντας τον Τουργκούτ Αλτινόκ δεύτερο με 32,89%, με το 71,34% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί»

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου