ΔΙΚΑΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 2-0 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΕΚ!

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024





ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΡΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ 2-0 ΚΑΙ 
ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΩ Η ΑΕΚ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ! 
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
     Ο Ολυμπιακός ήθελε περισσότερο το παιχνίδι απ’ότι φάνηκε. Αντίθετα η ΑΕΚ που στόχος της ήταν να αποφύγει την ήττα, κάτι που δεν το κατάφερε! Έχασε δίκαια από τον καλύτερο της Ολυμπιακό, ο οποίος είχε ρυθμό και ενέργεια στο παιχνίδι. 
     Δίκαιη λοιπόν η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ. 
     Και τα δυο γκολ των ερυθρολεύκων σημείωσε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός Αντρέα Ορτα!
     Με τον πιτσιρικά τον 18 χρόνο Αποστολόπουλο στα αριστερά της άμυνας (είναι τραυματισμένοι οι δυο στα αριστερά μπακ), τον Ντόη στο κέντρο της άμυνας στη θέση του  δίπλα στον Κάρμο, τον Όρτα στη θέση του τραυματία Ιμπόρα, ο Ισπανός προπονητής παρέταξε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπυ αποδείξεων με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραισκάκης»
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 
     Με 51% κατοχή μπάλας, με 9 σουτ στην εστία έναντι 5 της ΑΕΚ, με 3 κόρνερ υπέρ του έναντι ενός της ΑΕΚ έληξε το πρώτο ημίχρονο. Συνφωνα με τα στατιστικά και φυσικά με όλα όσα είδαμε σε αυτό το 45 λεπτό ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ η οποία αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις. Σε μια μάλιστα παρα λίγο να σκοράρει!
     Και στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της ΑΕΚ και έφθασε πολλές φορές στην εστία του Στάνκοβιτς. 
Έτσι στο 60’ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Το κτύπησε ο Φορτούνης και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ!
ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ ΟΡΤΑ ΚΑΙ 1-0!
      Ήταν το 65 λεπτό και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ! Σε οργανωμένη επίθεση και ύστερα από σέντρα του Ποντένσε ο Ελ Κααμπί πιάνει κεφαλιά αλλά ο Στάνκοβιτς του είπε…όχι! Η φάση δεν είχε τελειώσει. Ο Ελ Κααμπί την κράτησε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε σέντρα προς τα έξω. Η μπάλα έφθασε στον Ορτα ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή την έστειλε στα δίκτυα της εστίας της ΑΕΚ σημειώνοντας το 1-0!
ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ ΟΡΤΑ ΚΑΙ 2-0!
     Στο 90+2 και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ εκανα λάθος σχεδόν έδωσε την μπάλα με χλιαρό σουτ στον Φορτούνη ο οποίος την γύρισε στον Μάρτινς που έστρωσε στον Αντρέα Ορτα. Αυτός έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα της εστίας της ΑΕΚ σημειώνοντας το 2-0!
     Η νίκη του Ολυμπιακού θεωρείται και είναι δίκαιη. Είχε κατοχή μπάλας ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Κέρδισε περισσότερα κόρνερ. Και πάτησε πολλές φορές στην περιοχή της ΑΕΚ!
     Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ που σύμφωνα με τον προπονητή της Αλμέιδα δεν έπαιξε καλά. Ήταν νευρική και οι παίκτες της δεν κατάφεραν να συνεργαστούν και να βγάλουν φάσεις!
     Ο Γερμανός elite referee της UEFA και της FIFA Τομπίας Στίλερ έδειξε πως πρέπει οι διαιτητές να σφυρίζουν σε δύσκολα και σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια! 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου