«ΚΛΕΙΣΤΟΝ» ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

     Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου του 2024, 24ώρη απεργία! Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν μεταξύ των άλλων αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.
     Να πούμε πως στο κάλεσμά της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι αποφάσισε «να συνεχίσει τον αγώνα με νέα 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Μάη ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».
Τώρα.
Όπως ανέφερε η ΑΔΕΔΥ στη σχετική ανακοίνωσή της, διεκδικεί:
* Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο
* Επαναφορά των δώρων
* Συλλογικές συμβάσεις
* Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
* Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
* Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
* Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
* Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 στις 11 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 21 Μαΐου

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα»!!

Τι ισχύει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

     Μέχρι και πριν απά λίγες ώρες, δεν έχει προκηρυχθεί κάποια στάση εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  
  Βάσει των δεδομένων που ισχύουν μέχρι τώρα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου