ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ»!

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…»!

     Έπειτα από την μεγάλη, σπουδαία και ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού p Λιγκ από το θρύλο ο υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης έκανε λόγο «υποδειγματική οργάνωση»!

      Χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης τόνισε. 

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες σήμερα είναι πάρα πολύ χαρούμενοι»! 

      Αυτά είπε αρχικά για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια έκανε σύνδεση της επιτυχίας αυτής, με τον μπασκετικό θρίαμβο του Παναθηναϊκό στη Euroleague και την τρίτη θέση των Πειραιωτών στο Final 4 της διοργάνωσης.

       Συγκεκριμένα τόνισε. «Πήραμε την κούπα στο πρωτάθλημα του μπάσκετ-το είχαμε κάνει και στο παρελθόν μεν-αλλά επανέρχεται με πολύ θεαματικό τρόπο και με τον Ολυμπιακό να κατακτά την τρίτη θέση ταυτόχρονα και τον Παναθηναϊκό την πρώτη. Αυτό είναι το διαφορετικό και ταυτόχρονα έρχεται ο Ολυμπιακός και κατακτάμε την κούπα στην Ευρώπη, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι μοναδικό. Δείχνει λοιπόν ότι κάτι γίνεται καλά στην Ελλάδα»!

       Για το θέμα αυτό ο κ. Βρούτσης υποστήριξα. «Να σταματήσουμε να μεροληπτούμε και να δούμε κάτι ότι αλλάζει κάτι γίνεται καλά και πρέπει να βρούμε τις αιτίες αυτού που συντελείται καλά για να μην είναι αποσπασματικές νίκες και να είναι νίκες οι οποίες θα συντελέσουν, θα ριζώσουν στον ελληνικό αθλητισμό αυτές οι πτυχές και θα τις κάνουν επαναλαμβανόμενες, να μην ξαναζήσουμε μετά από 20 χρόνια, όπως έγινε πριν 20 χρόνια, που είναι και η φετινή χρονιά το Euro 2004, αλλά να είναι επαναλαμβανόμενες νίκες του ελληνικού αθλητισμού, του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει»! 

        Όταν ρωτήθηκε εάν τα μέτρα ήταν επιτυχημένα είπε. «Επειδή ήμουν στο γήπεδο χθες, πήγα από νωρίς, είδα περιμετρικά το γήπεδο της Αγίας Σοφιάς, είδα τους δρόμους, είδα την αστυνομία. Πραγματικά πρέπει να πούμε ότι η οργάνωση ήταν υποδειγματική. Και να προσθέσω και κάτι που έχει μια αξία: Επειδή ήμουνα και στο Βερολίνο στη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, πρέπει να σας πω ότι είναι η σύγκριση νύχτα με μέρα. Η σύγκριση δηλαδή της οργάνωσης που υπήρχε στη Γερμανία με τη σύγκριση της οργάνωσης στην Ελλάδα…»! Και συνέχισε ο υπουργός Αθλητισμού. «Γι' αυτό γίνονται πράγματα που δεν γνωρίζει ο κόσμος και εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ μπροστά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και από άλλες οργανώσεις σε επίπεδο οργάνωσης. Εδώ λοιπόν αυτό που έγινε χθες ήταν υποδειγματικό σε σχέση με αυτό που έζησα εγώ στο Βερολίνο. Και καταλαβαίνετε γιατί είδα ζωντανά μπροστά μου και τις δύο οργανώσεις σε επίπεδο αστυνόμευσης, ασφάλειας, οργάνωσης. Όλα αυτά τελείως διαφορετικά. Η Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά»!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου