ΜΑΚΡΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ!

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024







ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΛΙΓΚ, ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΑ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024!
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
    Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα!
  «Εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε…», είχε πει Ξ ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μεγαλοεφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας Ευάγγελος Μαρινάκης. 
     Και να ποφ το όνειρο μας βγήκε αληθινό! 
     Ο θρύλος που γίνεται εκατό ετών και είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα που κατακτά Ευρωπαϊκό Κύπελλο γράφει χρυσές σελίδες στο ποδόσφαιρο της Ελλάδος. 
     Μπράβο Θρύλε! 
     Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με στόχο, με σκοπό, να σηκώσει την κούπα! Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα. Για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Για τον Πειραιά. Για τον Ολυμπιακό. Για τα εκατομμύρια των φιλάθλων του θρύλου στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή. 
     Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του Ολυμπιακού ο Ισπανός προπονητής η αλεπού των γηπέδων ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του θρύλου  με τα ποιο ετοιμοπόλεμα στελέχη του 
     Έτσι ο θρύλος γράφει απόψε ιστορία!
     Το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ  μπορεί κάποιος άνετα να το χαρακτηρίσει και ως αναγνωριστικό. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Φιορεντίνα μέλημα τους ήταν να μη δεχθούν γκολ. Να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους. Περισσότερες φορές οι ερυθρόλευκοι που είχαν κατοχή μπάλας έφθασαν στην περιοχή της Ιταλικής εστίας, δίχως όμως να καταφέρουν να την παραβιάσουν! Η Φιορεντίνα που τερμάτισε στην 9 θέση του Ιταλικού πρωταθλήματος αλλά στην Ευρώπη είναι αήττητη, έδειξε πως δεν θα παραδοθεί εύκολα!
     Με λεπτές ισορροπίες διεξήχθη και το δεύτερο ημίχρονο στο οποίο οι ερυθρόλευκοι έφθασαν κοντά στο γκολ δυο φορές! Και σε αυτό το 45 λεπτό και οι δυο φιναλίστ πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους. Ήθελαν να παραμείνει το μηδέν! Έτσι με τούτα και με εκείνα  ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια  έληξε ισόπαλος μηδέν μηδέν για να φθάσουμε στην παράταση!
     Η κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης δεν άλλαξε! Ο Ολυμπιακός «μπήκε» αρκετές φορές στην περιοχή της Φιορεντίνα! Να πούμε πως ο Πορτογάλος διαιτητής Ντίας αδίκησε τον Ολυμπιακό όταν στο 7’ της παράτασης η μπάλα βρήκε στο χέρι του κεντρικού αμυντικού της   Ιταλικής ομάδας, πενακτυ καθαρό που δεν το έδωσε!
     Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε τακτική. Είχε την υπέροχη και έφθασε κοντά στο γκολ! 
ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ 1-0! 
     Ήταν το 116 λεπτό και ο Όρτα έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, στην…πορεία της μπάλας βρέθηκε ο πρωτος σκόρερ της Ευρώπης (δέκα γκολ!) ο Ελ Κααμπί ο οποίος με έξυπνη παγάκια της έστειλε στα δίκτυα σημειώνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Στα τελευταία πέντε λεπτά των καθυστερήσεων η κατάσταση δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ευρώπης στο Κόνφερενς Λιγκ!
     Δίκαια ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Κόνφερενς Λιγκ.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου