ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΤΕΡΜΠΥ!

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024



ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ    ΙΣΤΟΡΙΑ   Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ!

           Είναι αλήθεια, η ποδοσφαιρική ραδιοφωνική 
           μετάδοση ενός αγώνα χρειάζεται τεχνική! 
           Όταν μάλιστα πρόκειται για ένα ντέρμπυ 
           τότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!

Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΝΤΕΡΜΠΥ!

     Τελικά αν όχι όλοι, οι περισσότεροι ακούνε έναν αγώνα από το Ραδιόφωνο! Τους αρέσει! Την βρίσκουν! Όμως το ζητούμενο είναι τι ακούνε!
     Στην εποχή τη δική μας είχαμε καταφέρει ΟΛΟΙ να είναι καρφωμένοι στο ραδιόφωνο του! Τότε βλέπαμε ανθρώπους να κυκλοφορούν στους δρόμους και να έχουν στο αυτί τους ένα μικρό τρανζίστορ (δεν υπήρχαν εκείνη την εποχή ακουστικά!) για να ακούσουν τον ή τους αγώνες!
     Ένα άλλο στοιχείο εκείνης της εποχής στο δικό νας ΕΙΡ στο Ζάππειο, στη δική μας ΕΡΤ ΕΡΑ στην Αγία Παρασκευή, ήταν η περιγραφή και φυσικά ο σπίκερ!
     Η περιγραφή που κάνανε έδινε μόνο την εικόνα του αγώνα! Χωρίς περιττά σχόλια! Χωρίς να λέμε κάτι για κάποια λάθος σφυρίγματα των διαιτητών!
Δίχως να κάνουμε ή να έχουμε, να παίζουμε τον προπονητή!
     Ο σπίκερ ο δικός μας, στεκόταν πάντα στο υψος του. Τον μανδύα της ποδοσφαιρικής του ομάδας (γιατί όλοι αγαπάμε νε πάθος την ομάδα μας!) τον αφήναμε έξω από το γήπεδο! Και τον βάζαμε στις παρέες μας εκεί όπου έπεφτε η μεγάλη πλάκα! Το…πείραγμα σε όλο του το μεγαλείο.
     Δίδαγμα 
     Οι νέοι συνάδελφοι, που ασχολούνται ή που θέλουν να ασχοληθούν με την Ποδοσφαιρική  Ραδιοφωνική Μετάδοση ας τα έχουν ολα αυτά υπόψη τους και ας πετάξουν τον οπαδικό μανδύα. Ας αφήσουν το ρόλο του…προπονητή στους ειδικούς και ας κάνουν μόνο περιγραφή του αγώνα!
     Πιστεύω να έγινα αντιληπτός! 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου