ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟΥ ΔΑΜΙΚΟΥΚΑ!

Τετάρτη 08 Μαΐου 2024



ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ        ΙΣΤΟΡΙΑ         ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΜΙΚΟΥΚΑ!

          Αυτό κι’αν ιστορικό! Ήταν το ένα και 
          μοναδικό Ραδιόφωνο που υπήρχε  στον 
          πανέμορφο Κακόβατο στο Καφενείο!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ!

     Είναι αλήθεια. 
     Το Ραδιόφωνο αυτό είναι στην κυριολεξία  ιστορικό! Ήταν το ένα και μοναδικό που υπήρχε στο πανέμορφο χωριό μου (εδώ γεννήθηκα) τον ξακουστό Κακόβατο! Βρισκόταν στο κεντρικό Καφενείο του Δαμικούκα! 
       Εδώ το Ραδιόφωνο άνοιγε με τον Εθνικό Ύμνο και έκλεινε επθσης με τον Εθνικό Ύμνο! Υπήρχαν ηχεία μέσα και έξω από το Καφενείο για να ακούνε! 
       Πρώτο θέμα το ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ και το ένθετο της η εκπομπή της τροχαίας για την κίνηση και όχι μόνο! Όλοι ήθελαν να ακούσουν το παιδί της Λεμονιάς Σακκά (το πατρικό όνομα της μητέρας μου Λεμονιάς Κοντονή) τον Γιώργο τους, την αφεντιά μου, που το θεωρούσαν και δικό τους παιδί!  
       Εκεί που γίνονται το έλα να δεις ήταν οι Κυριακές! Μάλιστα την ώρα του ποδοσφαίρου της ζωντανής μετάδοσης των αγώνων το καφενείο ητσν ασφυκτικά γεμάτο μέσα και έξω! Το ρεκόρ ήταν το βράδυ στις οκτώ όταν από τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ άκουγαν τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και με άκουγαν! Η χαρά τους μεγάλη! «Το παιδί μας» φώναζαν!
        Όταν το καλοκαίρι κατέβαινα στο χωριό γινόταν χαμός! Όλοι ήθελαν να με κεράσουν! Και όλοι με ρωτούσαν και για κάτι! 
        Να πω αλκή μια φορά πως δεν περίμενα την τηλεόραση για να γίνω γνωστός! Ας είναι καλά το Ραδιόφωνο που με ανέβασε στα ουράνια! Και φυσικά είχα καταφέρει να λένε «το’πε ο Κοντονής»!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου