ΒΟΡΙΔΗΣ: «ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ»!

Πέμπτη 06 Ιουνίου 2024



ΒΟΡΙΔΗΣ: «ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ 

ΤΟ ΚΟΛΠΟ  ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ»


     «Αν με 700.000 κεφάλαιο ο Κασσελάκης έβγαλε κέρδος 1,7 εκατ. να μας πει το κόλπο να γίνουμε όλοι πλούσιοι σε χρόνο μηδέν…»! Τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.  

     Και συνέχισε. «Δεν υπάρχει κάποιο πόθεν έσχες, «ακόμη δεν έχετε δει τίποτα…». Ένα excelάκι αλλά κι από αυτό δημιουργούνται πολλές ερωτήσεις», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας. Μάλιστα, «σειρά ερωτημάτων  για τα περιουσιακά στοιχεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας ο Μάκης Βορίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. 

     Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ «ο κ. Βορίδης χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους για τη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «Αλ Καπόνε».

     Για το περιουσιολόγιο Κασσελάκη εν πρώτοις, «μόνο γκρίζα (σημεία) υπάρχουν στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων». Ειδικότερα, «δεν υπάρχει κάποιο πόθεν έσχες, παρουσίασε ένα excelάκι αλλά κι από αυτό δημιουργούνται πολλές ερωτήσεις», υποστήριξε και συνέχισε:

Δεχόμενοι κατ' αρχήν ότι είναι ακριβή τα στοιχεία, που παρουσίασε ο Στ. Κασσελάκης, «η πρώτη μεγάλη ερώτηση, η οποία προκύπτει, είναι ότι εμφανίζονται 2 εκατ. εισοδήματα. Πώς δημιουργήθηκαν, όταν λέει ότι τα εισοδήματα από τα μισθώματα από τα ακίνητα είναι 70.000; Λέει ότι έχει 3 εκατ. σε αμοιβαία κεφάλαια, πόσο να αποδώσουν αυτά; Με 10% είναι 300.000, μένει ακόμη 1,7 εκατ. Επίσης, μας λέει ότι έχει συμμετοχή σε εταιρίες με κεφαλαιουχική αξία στα 700.000. Με 700.000 κεφάλαιο, βγάζετε 1,7 εκατ. κέρδος; Αν έχει βρει τέτοιο κόλπο ο κ. Κασσελάκης να μας το πει να γίνουμε όλοι πλούσιοι σε χρόνο μηδέν», δήλωσε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι με αυτά τα δεδομένα «το σπίτι το ξεχρέωσε σε ένα χρόνο με αυτά τα εισοδήματα».

Όμως, ο Μ. Βορίδης προχώρησε και σε ένα ακόμη σχόλιο: «Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας από την Αμερική που ήλθε για να μας σώσει, φαίνεται ότι χρωστάει πολλά χρήματα στις τράπεζες και, εν πάση περιπτώσει, τέτοια εισοδήματα που μας περιγράφει, δεν έχει. Και πάντως οι συμμετοχές του σε εταιρείες είναι εξαιρετικά περιορισμένες».

Κατά την άποψή του υπάρχει και ποινική διάσταση κατά το σκέλος της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού. Εδώ, μάλιστα, προσέθεσε, «υπάρχει ομολογημένη παράβαση».

Στα της περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργού, μετά την αρχική αναφορά ότι «δεν είναι χθεσινός στην πολιτική ζωή», συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι «επί είκοσι έτη υποβάλλει πόθεν έσχες. Ειδικώς το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού έχει εξετασθεί εξονυχιστικά από την επιτροπή πόθεν έσχες του Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχουν δικαστικοί και βουλευτές άλλων κομμάτων».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου