ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024



ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ      ΙΣΤΟΡΙΑ      ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

               Ποιος είπε πως ο Κρόιφ ΔΕΝ αγαπούσε 
               την Ελλάδα; Αντίθετα από εκείνη την 
               κουβέντα μας τη συνέντευξη βγήκε το 
               συμπέρασμα πως θα μπορούσε να έμενε 
               ακόμη και μόνιμα! 

«…ΤΗΣ ΜΙΛΑΓΕ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ»!

     Όταν στις 15 Φεβρουαρίου του 1973 πριν από 51 χρόνια «πάταγε» για πρώτη φορά Ελληνικό έδαφος ο διάσημος ποδοσφαιριστής Γιόχαν Κρόιφ όλοι έτρεξαν στο αεροδρόμιο διεθνών πτήσεων στο Ελληνικό.  
     Η πίστα, η αίθουσα υποδοχής προσωπικοτήτων και έξω από το αεροδρόμιο χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλοι έσπευσαν να υποδεχθούν την ομάδα του Άγιαξ που μόλις είχε φθάσει, από την χώρα της τουλίπας. 
     Τον Άγιαξ είχε καλέσει ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού ο εφοπλιστής Νίκος Γουλανδρής, ο οποίος έβλεπε «το 1971 τον Παναθηναϊκό να παίζει στο Γουέμπλεϊ. Είχε βοηθήσει κι αυτός με τον τρόπο του δίνοντας πριμ μετά το ματς με την Εβερτον στους «πράσινους». Άσχετα εάν για λόγους αρχής η διοίκηση της ομάδας δεν το δέχτηκε. Είδε τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπως λεγόταν το Τσάμπιονς Λιγκ και τόβαλε σκοπό να καλέσει τον Αγιαξ στην Ελλάδα»! Γράφαμε τότε στις αθλητικές εφημερίδες. Μπορεί ο Άγιαξ να μην ήρθε εκείνη την χρόνια το 1971, ήρθε δύο χρόνια αργότερα. Το 1973. Ο Γουλανδρής ήταν ήδη ο μαικήνας πρόεδρος του Ολυμπιακού και σε λίγους μήνες θα κέρδιζε ως πρόεδρος το πρώτο του νταμπλ! 
     Τώρα είναι αλήθεια. Ο Γιόχαν Κρόιφ δαν έπαιζε απλά, της… «μίλαγε» της μπάλας! Όλοι οι σχεδόν όλοι οι προπονητές συμφωνούσαν πως ο Γιόχαν Κρόιφ ήταν παίκτης από…άλλο πλανήτη! «Αυτό που έκανε τον Κρόιφ κορυφαίο ως παίκτη δεν ήταν μόνο ο τρόπος που αγωνιζόταν, αλλά η επίγνωση του γηπέδου και η επιρροή του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού που τον χαρακτήριζε. Δεν έπαιζε ποτέ σε σταθερή θέση, αλλά περιπλανιόταν στο γήπεδο, αναδυόμενος όπου χρειαζόταν και συχνά με καταστροφικό για τους αντιπάλους αποτέλεσμα. Η επιδεξιότητά του με την μπάλα ήταν εξίσου αξιοσημείωτη.[18][19] Καινοτόμος και ιδεαλιστής, μία επαναστατική παρουσία στο άθλημα, αρχικά ως παίκτης, αργότερα ως προπονητής στους δύο μεγάλους συλλόγους που κυρίως αγωνίστηκε (Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, με την οποία γνώρισε τις σημαντικότερες επιτυχίες συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην ιστορία του σωματείου), άφησε αξιοθαύμαστη κληρονομιά - αυτή ενός ποδοσφαιριστή που πέτυχε σχεδόν τα πάντα ασκώντας μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση του αθλήματος όπως το γνωρίζουμε σήμερα και με μία εθνική ομάδα που άλλαξε την τροχιά της στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα…», δήλωναν για τον Κρόιφ! Και δεν είχαν άδικο!
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου