ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ…ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ!

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024



ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ      ΙΣΤΟΡΙΑ      ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ…ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ!

           Τα παλιά χρόνια οι Ραδιοφωνικές μεταδόσεις 
            αγώνων μπάσκετ ήταν ελάχιστες έως 
            Μηδενικές! Δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό στο
            ευρύ κοινό. 

ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ…

     Μέχρι και το 1968 όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό κύπελλο και έγινε η πρώτη Ελληνική ομάδα σε όλα τα αθλήματα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο, το μπάσκετ ήταν «γνωστό άγνωστο» και για τους ολίγους! Από το 1968 πριν από 56 χρόνια που η Ένωση στο καλλιμάρμαρο παρουσία 80.000 θεατών, νίκησε στο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης την Σλάβια Πράγας με 89-82 άρχισε να παίρνει…πάνω του 
     Το μπάσκετ άρχισε νς παίρνει τα πάνω του με την άφιξη του Νίκου Γκάλη, ο οποίος στις 2 Δεκεμβρίου του 1979, πριν από 45 χρόνια πάτησε για πρώτη φορά επί ελληνικού παρκέ. Και όπως κάθε αρχή, ήταν δύσκολη... Ο 22άχρονος τότε γκαρντ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Άρη, που αντιμετώπιζε τον Ηρακλή, για το ελληνικό πρωτάθλημα!
     Από εκεί και μετά το μπάσκετ στην Ελλάδα έφθασε στην κορυφή και έγινε κορυφαίο! Βρίσκεται λίγο ποιο κάτω από το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν αναδειχθεί πολλές φορές πρωταθλητές Ευρώπης, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό. 
     Έτσι όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στο μπάσκετ οι ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ελληνικές ομάδες μας ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν το ντερμπυ των αιωνίων! 
     Απόρροια των καλλών εμφανίσεων των δυο μεγάλων του μπάσκετ υπήρξαν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις ξαη της επίσημης αγαπημένης! Της εθνικής μας ομάδας! 
     Αυτή είναι η μικρή μα αληθινή ιστορία του μπάσκετ!
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου